La falla Catalano-Aragonesa

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Sabíem que aquest procés portaria polseguera de l’oest. Érem conscients que la Meseta viuria un sisme de dimensions bíbliques, que passaria de la sornegueria i la incredulitat a les amenaces, els menyspreus i els insults. Era una obvietat que la falla colgada sota la línia que separa territori català del que parla LAPAO acabaria creant un tremolor a Madrid. Ni a l’independentista més ingenu se li escapava que tal moviment tectònic resultaria en un tsunami del nacionalisme espanyol més ranci. A ningú li va sorprendre que a la Razón o 13TV se’ls hi sumarien d’altres com ara el País o Antena 3. Ja ens ho advertien Mas i companyia i així ha sigut. Cap sorpresa.

No obstant això, alguns a casa sembla que s’hagin deixat emportar per l’onada. Empesos per l’odi, la ignorància o actituds gairebé xovinistes, han caigut en el parany. Qui pot defensar el seu dret quan no respecta el dels altres? Per què ara resulta que tot allò no independentista passa a ser catalogat com a traïció? Empesos per allò que vol ser una bona causa, alguns han passat a titllar, criticar i enfonsar a tot aquell sospitós de no compartir els ideals que representen les estelades que onegen tan cofoies als nostres balcons.

Senyors, si hem de viure en un país nou que s’ha d’endur allò que repudiem del vell, no fa falta moure’ns. Si es defensa la llibertat d’expressió d’un poble com a màxima democràtica, s’ha de respectar la legitimitat individual i col·lectiva d’aquells que pensin d’una altra manera. Encara que no ens agradi. Si volem alliçonar a algú, s’ha de predicar amb l’exemple, no fos cas que tan terratrèmol acabés per mostrar que compartim més coses de les que voldríem.

Fes-me saber què en penses a @Pepm_Sanz

- Publicitat -

Breus

Pascal desvela que el seu referent polític és l’autonomisme pactista basc

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que "el referent" de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya són...

Artadi descarta ser candidata a la Generalitat

La vicepresidenta de JxCat i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat que vol presentar-se a les municipals de 2023 per ser...

El Festival de la Porta Ferrada ajorna el concert d’homenatge a Pau Donés

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha decidit ajornar el concert d’homenatge a Pau Donés previst pel...

El Gremi de Restauració veu “sense base científica” la prohibició de fumar

El Gremi de Restauració de Barcelona rebutja la decisió que ha pres aquest divendres el govern espanyol de prohibir fumar en espais a l'aire...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca