Tot el que has de saber de Netflix

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El proper mes d’octubre hi haurà un nou protagonista al panorama televisiu. Qui encara no ho sàpiga, Netflix és el servei de VOD (video-on-demand) més important del món, present a 80 països i amb 62 milions d’espectadors arreu del món. Arribats a aquest punt, ens hem de fer la següent pregunta: com és Netflix i sobretot, com afectarà al context televisiu actual?

Com serà Netflix a casa nostra?

Netflix és el signe d’un nou temps televisiu. No només alhora del visionat del contingut sinó també en termes purament de la producció. Aquest nou servei et permet accedir al contingut audiovisual des de qualsevol dispositiu (tauleta, Smartphone o Smart TV), siguis on siguis i tinguis accés a internet, és clar.

A l’Estat espanyol aterra amb un catàleg limitat. Tot plegat és lògic; a mesura que la plataforma vagi aconseguint subscriptors i recollint dades sobre els gustos dels consumidors, anirà orientant el catàleg. Aquesta és una de les grans incògnites; saber amb més exactitud quina serà l’oferta amb què arribarà Netflix a casa nostra.

- Publicitat -

Però el que realment és una novetat en aquest tipus de plataformes, és que Netflix té el seu propi contingut, cosa que les altres plataformes encara no han establert (amb lleugeres excepcions, és clar). Netflix té sèries pròpies, com són la reconeguda i meravellosa “House of Cards”, “Marco Polo”, “Bloodline”, “Daredevil” i “Sense8”.

Aquesta plataforma que aterra a Catalunya però, no fuig d’un parell de dubtes. Per una banda, “House of cards” i “Orange is the new Black” estan produïdes per Netflix, però a casa nostra, no les podrem veure des d’allà, ja que els drets d’emissió d’aquestes dues sèries els té Canal +. És a dir, l’exclusivitat de dos dels principals reclams de la distribuïdora els té un dels seus principals competidors. I per l’altra, el catàleg. Com hem dit anteriorment, Netflix arriba amb una biblioteca limitada de continguts i haurem de veure si creen expectativa.

 Com i des d’on podràs veure’l?

Tot i que encara no hi ha res confirmat, Netflix tindrà un preu de 7,99 euros mensuals. Aquesta tarifa bàsica permetrà un usuari simultani. Si es vol la possibilitat que dues persones puguin veure el contingut alhora, el preu s’apuja fins els 8,99. I si volem quatre usuaris simultanis, el preu variarà fins els 11,99 euros. Aquesta darrera tarifa a més, permetrà veure el contingut amb una resolució de 4K. Però repetim, de moment, els preus encara no estan confirmats tot i que s’espera que les primeres ofertes de subscripció siguin força atractives.

Cal recordar que Netflix és un servei que ja porta anys establert a Estats Units i ja té acords amb la majoria de fabricants de televisors. Això es tradueix en que, si es té una Smart TV, segurament aquesta ja té instal·lada una app compatible amb Netflix. Sinó, actualment existeixen infinitat d’aplicacions mòbils compatibles amb la gran majoria de dispositius, ja siguin Android, Windows Phone o iOS.

S’ha fet esperar però, de ben segur que Netflix serà una gran alternativa als serveis de VOD que existeixen actualment al nostre territori. Que comenci a tremolar Canal +, Movistar Series i companyia. Arriba Netflix i arriba per quedar-se.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca