Adham Fisher: “Vaig recórrer Barcelona en metro en 4 hores, 49 minuts i 45 segons”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Adham Fisher és un jove de 28 anys, nascut a Leicester, al Regne Unit. És músic i compositor i un amant de la fotografia capaç de fer en dos mesos més de 13.000 fotografies. Li agrada viatjar, escoltar música, dormir i jugar a bàdminton. No té ídols ni manies. Treballa en un càmping i quan està a casa li encanta tafanejar mapes. Malgrat aquesta aparent normalitat en Fisher ha recorregut unes quantes ciutats amb metro per tal d’aconseguir obtenir el Record Guinness en recórrer totes les estacions de metro d’una mateixa ciutat en el menor temps possible. El que va començar com un hobby amb el transport públic de la seva ciutat natal és ja una fixació que engloba moltes ciutats; i tot i que encara no ha aconseguit cap rècord, no para d’intentar-ho a Amsterdam, Brussel·les, Chicago, Madrid i París. L’última de la seva col·lecció; Barcelona

 

Com va començar tot plegat?

Sempre m’ha agradat el transport públic i volia portar-ho fins al límit, explorant tots els racons, no només el típic camí rutinari de casa a l’escola i de l’escola a casa. Així que vaig començar agafant molts autobusos i realitzava els recorreguts complets. Després em vaig preguntar si seria possible estar en totes les estacions del metro de Londres en només un dia. Sense gairebé voler-ho, vaig descobrir que hi havia un Record Guinness i vaig començar a traçar un pla per intentar superar-lo.

Quantes ciutats ha visitat amb aquesta voluntat?

- Publicitat -

Doncs unes 15. La meva obsessió és Londres.

I quantes vegades ho ha intentat?

Doncs unes 13 o 14 vegades. Però ara ja tinc el sisè millor temps amb 16 hores, 44 minuts i 15 segons. El rècord actual és de 16 hores, 29 minuts i 13 segons. Hauré de treballar-hi més!

Però en té algun de Record Guinness?

Bé, no és un Record Guinness però he estat el més ràpid en estar en cada estació de tramvia a Sheffield (Anglaterra) del juliol del 2012 amb 1 hora, 38 minuts i 47 segons i al Tyne & Wear Metro d’Anglaterra del passat mes de novembre amb 2 hores, 56 minuts i 33 segons. Al setembre també vaig estar a Milan (Itàlia) i vaig tardar 4 hores, 47 minuts i 52 segons en recórrer totes les estacions de metro. Però no es considerenRecords Guinness perquè són ciutats amb un metro molt més petit que el de Londres.

I com tries una ciutat?

Si té metro, ja està a la llista.

Quin tipus de preparació requereix intentar establir un Record Guinness?

A veure, l’objectiu és visitar totes les estacions de metro el més ràpid possible, per tant has de planejar la ruta que creus que pot ser més ràpida. Consultar els horaris ajuda força. També pots utilitzar un altre mitjà de transport públic per tal de córrer més entre les estacions. Hi ha moltíssims canvis i s’han de fer molt ràpid per intentar agafar el següent metro o tren, així que sempre va bé estar físicament en forma per qualsevol cosa, perquè en moltes ocasions s’ha de córrer.

Quina va ser la ruta que va triar per Barcelona?

(Riu) No t’ho puc dir això! Què passaria si algú llegint això volgués provar-ho i fos més ràpid que jo? El món dels Record Guinness és molt competitiu i s’ha de ser molt discret.

I el temps que va trigar, me’l pot dir?

Això sí! 4 hores, 49 minuts i 45 segons!

Després de gairebé 5 hores al metro de Barcelona, què és el que li va agradar més?

Doncs bàsicament, que és compacte, freqüent i accessible.

I el pitjor?

No em ve al cap res…

Quines són les diferències entre el metro de Barcelona i els altres que ha pogut tastar?

Cada metro és diferent perquè cada ciutat és diferent. Tots els metros de cada ciutat tenen coses úniques; per una banda tenen diferents recorreguts traçats i maneres de circular però per altra tenen atributs similars; per això és molt difícil concloure amb diferències i similituds. Una cosa que em va sorprendre del metro de Barcelona i que no havia vist mai enlloc és el temps que ve marcat amb minuts i segons. En la resta d’estacions que he estat només indiquen els minuts.

Però que fa mentre intenta batre el rècord?

Ho documento. De vegades parlo amb gent que em pregunta que faig i hi tenen interès. No tinc temps per escoltar música, hi ha massa feina.

Quines proves necessites per demostrar que ho ha fet?

Faig fotografies dels noms de les estacions i apunto el temps d’arribada i de sortida, també el nombre de vagons i pregunto i interactuo amb la gent per demostrar que era on he dit que era.

Que és el més important que ha après?

He de confiar en què el metro arribi a les hores que diu, per tant si tinc un horari és interessant saber si es compleixen o no. De vegades hi ha retards imprevistos i és clar, això no em beneficia en absolut. De fet, una de les meves connexions a Barcelona va arribar 3 minuts tard. Això pot tenir un efecte molt negatiu perquè pot ser que em faci anar malament la resta del dia. Com més gran és la xarxa de transports públics més possibilitats tens que surti malament, és per això que molts han hagut d’abandonar els seus intents de Record Guinness a Londres.

Si haguessis de triar una paraula que el definís… quina seria?

Incert

Té pensada la seva propera ciutat?

Ara mateix no tinc plans immediats, però m’agradaria provar alguna cosa fora d’Anglaterra i tot i que encara s’ha d’estudiar, València em sembla una ciutat força atractiva.

 

 

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca