Dijous, dia de reunió

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Ahir com és costum a Barcelona era dia d’inauguracions, de vernissages, de còctels, era dia de reunió al món de l’art. Jaime Lieberman exposa ara a la galeria N2 a Enric Granados i la Fundació Miró també estrenava obra, la d’Alfons Borrell. Per proximitat geogràfica haguera anat a la Galeria N2, la seva obra basada en la llum, en el moviment de les fotografies, en la irrealitat que és un feix de llum suspès en l’aire i el moviment borrós, m’atreu d’ençà que el meu pare em va fer jugar amb un llumí davant d’una càmera fotogràfica i llavors ja un mica més gran vaig veure uns dibuixos a l’aire de Picasso i la idea ja em va seduir del tot. Les fotografies de llum negra i moguda m’atreien, però l’aire de Montjuïc sempre és d’agrair.

Jaime
Obra de Jaime Lieberman

 

La Fundació Miró jove com el primer dia amb quaranta anys, domina la ciutat gràcies a la seva terrassa i l’escultura selènica que hi ha a flotant a la piscina, i és mostra sempre exultant davant del visitant. Ho fa ja que sempre serà autènticament moderna, ja que sempre serà ella mateixa, ho podem comprovar amb les rajoles que tapen el terra i que sempre m’han resultat inconfusibles. Però no distrauré al lector amb més divagacions. Alfons Borrell és mostrat en tot la seva esplendor en aquesta mostra, que no té millor nom que Treballs i dies. Hesíode, en el seu poema homònim, ens explica com el treball és el destí universal de l’home, si pels mortals ja és indefugible, per un artista, per un creador, és una obligació en tots els sentits, és una obligació davant de la vida, un autèntic pintor no pot defugir el fet de dibuixar o pintar. El pintor abstracte de Sabadell, ciutat industrial que ha procreat grans artistes; la Colla de Sabadell entre altres, sorprèn en la segona sala del recorregut anomenada La revolta obliqua, amb unes obres fetes amb pinzells gastats, que quasi parteixen dels grafismes orientals i que es converteixen en testos de Rocher però que alhora semblen posidònies lliures en mars de fang. Un dels amics amb qui ahir vaig anar al vernissage em preguntà sobre l’obra, que com l’havia de veure i es va sentir incòmode amb la meva resposta, li vaig dir; t’agrada? Doncs això és el que importa. Llavors ja podràs descobrir tot el que hi ha darrere. Només així es pot estudiar i contemplar l’art, amb una primera mirada despreocupada. Llavors ja ens impressionarà, ja ens interessarà i ja l’estudiarem.

Borell
Alfons Borrell. Sense títol, 1960 (2)

 

La tercera sala, Obertura i desbordament, té dues obres que recomano amb escreix. Dues obres que són d’una senzillesa colpidora, però que em van fascinar. Amic del blau, Yves Klein i el mar, el quadre 26-VII-91 té to això però no és una imitació, és un quadre que és ell mateix i just al costat un altre obraw l’imita però amb una suau línia blanca que és el perfil d’unes roques, un gargot o un complement estètic que encaixa a la perfecció.

Passades les diferents sales, i servit el còctel, la terrassa amb una de les millors vistes de Barcelona s’obria davant de nosaltres. L’escena semblava treta de la testa d’un directiu de publicitat d’una important cervesera, la calor ens feia recordar que el mediterrani és terra càlida i el Poble-sec amb tota la seva efervescència s’estenia davant nostra. Sense fer gens de cas dels versos d’Hesíode, vam decidir entregar-nos als pinxos del carrer Blai per celebrar l’últim encert de la Fundació Miró. Vam sortir del món de l’art per entrar en el bullici de la joventut barcelonesa, reunida a la llarga terrassa que és el carrer Blai.

- Publicitat -

Breus

Colau avisa que serà unilateral amb l’ús dels romanents: “Hi haurà uns fets consumats”

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat que el consistori utilitzarà els romanents, que ha explicat que ascendeixen de 165 milions a 230 si...

El Musiquem Lleida manté l’aposta per la música gratuïta amb una versió reduïda del festival en la seva 15 edició

La 15a edició del festival internacional Musiquem Lleida se celebrarà del 2 al 4 d'octubre amb una versió reduïda batejada com a 'Delicatessen', amb...

La pandèmia triplica el nombre de joves que s’incorporen a la Creu Roja per fer de voluntaris

"La covid ens ha unit com a humanitat". És el resum que fa una voluntària de la Creu Roja arran de l'entrada massiva de...

Aquestes són les mesures que incorporaran els mercats de Barcelona contra la covid

Els mercats municipals de Barcelona Abaceria, Sants, Sarrià, els Encants de Bellcaire i Sant Antoni ja tenen càmeres zenitals als sostres d'accés per comptar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca