Apunti’s a l’Ateneu

Vostè, amable lector que em visita a mi i a aquesta amigable revista, dedueixo -si no vaig errat- que la seva curiositat gaudeix a nivells considerables de la rabiosa actualitat, però també de la gloriosa cultura que en moltes ocasions aquest espai ofereix als seus lectors. És per això que em prenc la confiança de fer-li un petit suggeriment; apunti’s a l’Ateneu Barcelonès.

I és que arribà a la conclusió de que no existeix millor espai per residir que l’antic Ateneu Català.

Aquesta deducció accedí a mi després d’haver-me empassat carbassa en aquell primaverenc migdia barceloní, servidor va plantar-se a l’entrada de carruatges del Palau de Savassona i pujà per les escales encatifades d’un vermell hollywoodià. Curosament i a l’hora amb rapidesa quelcom esperit dels senyors Savassona va cedir-me el pas.

Dos passes i escoltà converses, dos passes més i n’escoltà de romàntiques.

Assentat al sud-oest del jardí i establert en un banc de verda rajola 3 graus tort, un tenia la intenció de preparar cert guió per cert programa radiofònic, però la capa d’enganduliment que duia fe que arraconés dit projecte –per a les següents hores- i el substituís per un altre designi que hom portà a la ment des de fa un temps.

- Publicitat -

A mesura que escrivia aquestes línies, em captivà l’escena de la situació present en aquells instants.

A recer de les funcionals arecàcies, hom lentament començà a apercebre la maduresa dels nespres i les intencions famolenques dels seus comensals de pell fosca i bec ataronjat. Hom es fixà en la quantitat de companys ateneistes que dinaven a deshora i, hom distingí qualcun filòsof musical i, vocal (no vocalista) d’aquesta santa casa.

Un cop l’astre central ja rossolava pendent avall, em decidí per aturar la pista de l’aprenent de mestres Sussmayr, enfundar el portàtil i cavalcar la motxilla a les espatlles.

Àngel Guimerà, Domènech i Montaner, Joan Maragall, el Doctor Robert, Pompeu Fabra, jo i a continuació vostè.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca