El mag que converteix l’aigua en or

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Ladies and gentelmen, welcom to this show… Al seu davant, senyores i senyors, ens les tenim amb el mag més gran de tots els temps. El seu nom, Nostrinni. Els seus poders no són com els dels altres mags. Ell sí que té poders, pot convertir l’aigua en or i els pobres en rics. No us ho creieu? Mireu atentament, presteu atenció. Sense trucs ni més dilacions. El Gran Nostrinni!

“Benvenuti signore e signori. Jo sóc el Mefistòfil amb qui s’inspirà Goethe, l’èxtasi que tingué Santa Teresa de Jesús, la il·luminació de Sant Ignasi de Loyola. Jo sóc la nit que tots vosaltres espereu, la llum del dia que us alimenta. La meva màgia no és només un efecte òptic, és real perquè no la faig jo, l’elaboreu vosaltres amb els vostres somnis. Jo només la canalitzo.

Recordeu la polsera metàl·lica que evitava els infarts? La vaig idear jo. També les ofrenes als déus per evitar que ens enviessin trons i llamps. Jo vaig dissenyar els oracles, que mercès a frases obscures, mai s’equivocaren. Ah! La meva gran meravella, el vestit invisible del rei. Tot aquest llegat em pertany. Jo sóc immortal, les meves creacions traspassen de generació en generació. El vostre afany de poder em manté viu, ultra viu… hiper viu.

Ho heu endevinat, jo vaig idear l’estructura piramidal. Des de la fundació de les religions fins a les empreses actuals tot porta el meu nom. Us equivoqueu, el meu nom no és Nostrinni, tampoc sóc italià. És qüestió de màgia que porto aquest nom. Tothom necessita una disfressa per amagar les seves veritables intencions i protegir-se de la realitat. Fins i tot Batman sofriria si visqués sense màscara i Superman moriria de desolació sense les ulleres que el disfressen de Clark.

Voleu veure el meu darrer truc? Us convertiré a tots en mags a canvi d’una compensació econòmica mínima. Jo no sóc com els altres empresaris que volen aprofitar-se de la gent. Jo us donaré poder, això sí, a canvi de la vostra ànima. Jo sóc Mefistòfil, recordeu-ho. Si a Faust li vaig donar tota la saviesa del món a canvi del seu esperit, no seria just que a vosaltres us ho donés tot gratis. No seria just per a vosaltres. Tot en aquesta vida exigeix un sacrifici. Vull la vostra dignitat i, a canvi, podreu transformar l’aigua i sucs de fruita en euros. També les boletes de sucre, que vendrem a farmàcies com a medicina.

No estem enganyant ningú. La gent és qui s’enganya a sí mateixa desitjant impossibles. Nosaltres els hi donem somnis, ells ens els agafen amb la mà ben premuda. Quan descobreixin el truc callaran per por a semblar massa estúpids. Així succeí amb la Power Balance. Molt pocs es van atrevir a reclamar els 30 € quan van saber que allò, com era natural, no tenia cap poder. Molt poca gent acceptarà haver-se equivocat. Moltes menys persones, encara, mostraran haver estat estafats pel truc de la postaleta.

Recordeu, vosaltres no sou com els demés. Vosaltres no estafeu. El vostre producte sí que funciona. Sou l’excepció que confirma la regla. Vosaltres sou Nostrinni. Ningú ha de saber que hi ha algú darrere vostre. Vosaltres creareu d’altres Nostrinnis però els hi heu de fer pensar que sou l’origen, que sou el mirall original i que ells en són el següent pas. Així és com es creen els imperis.

- Publicitat -

Voleu vendre polseres màgiques? Voleu vendre productes d’estètica personal? O voleu vendre sucs de mango que ho curen tot? Potser millor segells? No importa, la màgia està en la seducció i en fer sentir especials a les vostres víctimes. Jugueu amb els seus instints, les seves passions baixes i la seva racionalitat se n’anirà en orris.

I ara sí. La vostra ànima i els vostres diners. Aneu passant. Aneu passant. Aquí en aquest barret de copa. A canvi podeu agafar un got d’aigua. I tatxant! Ja haurem transformat l’aigua en diners, que després canviarem per or. Aquí no hi ha truc. Aquí només hi ha veritat, encara que sembli tot el contrari.”

 

- Publicitat -