Un 40% dels catalans no sap escriure en català

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Cada cinc anys l’Institut d’Estadística de Catalunya i la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Culturade la Generalitat de Catalunya elaboren una estadística oficial sobre l’ús i evolució de la llengua catalana. En aquesta peça hi consten les dades més destacades de l‘enquesta d’usos lingüístics de la població 2013.

A Catalunya, el 95,9% sap escriure en castellà, un 40% no sap en català

CEJjG5HUIAAOrDG

El 97,4% sap llegir en castellà, el 17,6% no sap en català

- Publicitat -
CEJjlbmVIAA5iNw
Gràfic La Vanguardia

 

El 99,7% sap parlar castellà, el 19,6% no sap en català

nM9rgAco
Gràfic La Vanguardia

 

El 99,8% entén el castellà, el 94,3% el català

XbYJSBOl
Gràfic La Vanguardia

 

El 50,7% el castellà llengua habitual, el 36,3% el català

WUQBo3Ds
Gràfic La Vanguardia

 

Des del 2003, el coneixement del català va a la baixa excepte en l’apartat “sap escriure’l”

Captura de pantalla 2015-04-21 a las 09.17.39
Gràfic La Vanguardia

 

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca