Balaguer Smart City 20..?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Balaguer va esdevenir el nucli de població més important i extens del Comtat d’Urgell. Actualment compta amb uns 17.000 habitants. El seu punt de trobada setmanal està a la plaça del Mercadal, amb un mercat amb més de 800 anys d’història.

Entre les seves joies culturals i monumentals hi podem trobar el Jaciment Arqueològic del Pla d’Almatà, la muralla, l’observatori de la Guerra Civil i el Claustre de St. Domènec. També l’Església de Santa Maria amb el seu gran encant i el Santuari del Sant Crist, que és visitat per milers de peregrins cada any, que també són partícips de visites a les restes del Castell Formós.

Ara bé, tota ciutat inevitablement necessita evolucionar…

Smart City (ciutat intel·ligent), és un nou concepte urbà que impulsa la sostenibilitat mediambiental i econòmica, així com la gestió eficient dels seus serveis, amb la finalitat d’aconseguir una millora de la qualitat de vida de les persones i permetre una reducció de la despesa pública.

Fer de Balaguer una Smart City ho considero necessari perquè suposaria que els nostres serveis tinguin millores específiques que beneficiïn la ciutadania. També pels beneficis que comportaria en l’urbanisme i entorn, millora d’estalvi energètic, millora en la mobilitat, aparcament urbà, disminució en els temps d’espera en les oficines municipals i els centres de salut, i optimització de temps en general de cara al ciutadà.

Potenciar la innovació tecnològica i la creació d’empreses innovadores al nostre territori crec que ha de ser una prioritat. Una clara mostra que això va pel bon camí és que a Balaguer s’ha apostat pel CEEI ( Centre d’Empreses Innovadores). Però per un futur millor cal que les persones emprenedores arrisquin per crear nous llocs de treball per desenvolupar la Smart City. Que Balaguer compti amb un gran assortiment d’aplicacions la faran moderna i atractiva. Tanmateix, comptar amb la fibra òptica permetria una ciutat molt millor de la que tenim ara.

No oblidem que Balaguer en el seu moment va ser una ciutat de les més vives de Ponent. I amb una clara aposta per les noves tecnologies, el sector de la innovació i amb la creació d’un parc temàtic suposaria un impuls del turisme.

- Publicitat -

Seria bo que els gestors de la ciutat contemplin totes aquestes propostes i fins i tot la creació d’una regidoria que tingui competències en noves tecnologies i innovació.

Si som una smart City, pioners i innovadors, fomentarem el creixent la població, es generaran nous llocs de treball i també una economia de superàvit, que ens permetrà viure en una ciutat millor. I això sense cap mena de dubte és el que realment li convé a Balaguer.

- Publicitat -