Malalties minoritàries, ser 1 de 2.000

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

 

 

Ja et pots descarregar el setè número

 

En portada

Ser 1 dels 2.000

Al voltant de 400.000 catalans pateixen alguna malaltia minoritària. Es considera que una malaltia és rara quan no afecta a més d’una persona per cada 2.000, i n’hi ha que tenen una molt menor freqüència entre la població.

Editorial

Un número per posar llum

***

Les aventures d’un autònom

Joan Solé

***

Els CIE, ni transparència ni comunicació

L’any 2009 al CIE de Zona Franca va aparèixer penjat a la seva cel·la Jonathan Sizalima, equatorià de 20 anys. Al 2010, Mohamed Abagui, marroquí de 22 anys, va morir mentre es trobava a la cel·la d’aïllament.

Aroa Ortega

*****

El valor de l’art

L’art té un valor que fuig de tota comprensió racional. Per quants diners es pot comprar aquesta sensació? Quan val un segon en aquest cel estètic? En aquest escrit intentarem apropar-nos a aquesta problemàtica.

Joan Vila

*****

Entrevista amb Manuel Mazón

“Estem farts d’aquest model que ens obliga a ser joves, en un sentit pejoratiu, associat a la inestabilitat i la precarietat vital”

Roman Aixendri

*****

L’altra droga, els nous ludòpates

El perfil del jugador s’ha avançat 10 anys i les apostes s’han convertit en la segona causa de ludopatia de l’Estat Espanyol, per darrere de les màquines d’atzar. Ara els més addictes se situen entre els 18 i els 25 anys.

Mireia Moya

*****

Entrevista amb Mario M. A.

“Aquesta imatge distorsionada de Corea és la que donen del país els mitjans occidentals i no es correspon en absolut a la realitat”

Anna Solé

*****

Guanyar-se la vida amb YouTube

En una jungla audiovisual com aquesta existeix un grup de gent que es guanya la vida amb el material que comparteix a Youtube. Perquè ens fem una idea, una persona pot arribar a guanyar 200 euros per cada 20.000 visites diàries.

Victor Roca

*****

El retorn de la mitja lluna xiïta

“Amb la finalitat d’estar a l’altura de la responsabilitat que representen els greus desafiaments als que s’enfronta la nostra nació àrab, els líders àrabs hem donat suport al principi d’establir una força militar àrab”

Jordi Roca

*****

Entrevista amb Maiol Xercavins

“Tècnicament es pot construir una guitarra elèctrica que tingui com a cos una caixa de puros”

Roman Aixendri

*****

Veritats incòmodes i políticament incorrectes sobre l’islamisme

Xavier Díez

*****

Aturats als 45

Roger Casero

*****