Mal d’amor

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

 

 

Ja et pots descarregar el cinquè número

 

En portada 

Mal d’amor

Durant la matinada del 30 de maig de 1981, el matrimoni Schoklender era assassinat a garrotades mentre dormia al seu apartament familiar de Buenos Aires a mans dels seus fills. Infermeres enamorades de parricides, “és possible sentir amor perquè la persona veu al malalt com una víctima. És una confusió bàsica, ja que s’identifica a l’agressor com un màrtir”

Editorial

De debò defensen la llibertat de premsa?

***

Quan els mileuristes tenien cançó

Joan Solé

***

La realitat invisible

Els mitjans de comunicació es van fer ressò a l’agost del 2010 de l’arrest de sis persones a Palma de Mallorca. La investigació del Cos Nacional de Policia ens situava al carrer Georges Bernanos on es sospitava que s’hi cometien delictes d’explotació sexual i tràfic de blanques. Per primera vegada sortia a la llum pública una realitat invisible: la prostitució masculina.

Jordi Roca

*****

Art i futur

E l passat novembre, es presentava la plataforma Art i Futur, que vol fer partícip el món de l’art plàstic en la construcció del nou país al qual ens dirigim.

Joan Vila

*****

Entrevista amb Manel Alías

Nascut el 1977 a Berga, si pogués, viuria en un estiu permanent però se’n va a fer de corresponsal a Moscou per TV3 i Catalunya Ràdio. “El cos sempre et demana estar a prop d’on passen les coses, aquella “última hora””

Anna Solé Sans

*****

Els fracassos televisius del 2014

Televisivament parlant, ha estat un any amb poca innovació i amb poc risc per part de les productores i programadors de les cadenes. Abans però, hem d’analitzar com es mesura un èxit o un fracàs televisiu.

Víctor Roca

*****

Boyhood i el temps com a narració

Per a poder filmar la història, l’equip es va reunir pocs dies a l’any durant 12 anys, per tal d’aconseguir el resultat final. És una de les clares favorites als Oscar.

Liz Claverí 

*****

Les emprentes del barraquisme a Barcelona

A la ciutat que avui és Barcelona encara queden algunes -poques- romanalles d’aquella forma de vida que va representar l’única sortida per a moltes famílies que, com ara, havien de lluitar per sobreviure.

Anna Badia

*****

Entrevista amb Luci Gutiérrez

Il·lustradora de mitjans com The New Yorker, The New York Times, Washington Post. “La forma de treballar és diferent, a Estats Units el director d’art s’involucra en el procés de treball”

Roman Aixendri

*****

2015: els conflictes que vénen

Xavier Díez

*****

Els beneficis socials de la Grossa de Cap d’Any

Roger Casero

*****