Salut en crisi

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Amor, salut i feina, una tríada que hom sempre desitja per a sí mateix i els altres, tal vegada són els ingredients bàsics de la felicitat.

D’aquests tres ingredients sempre se’n destaca un sobre els altres: la salut! És evident que l’amor ens aporta l’equilibri emocional i la feina la mínima subsistència econòmica, però sense salut l’amor i la feina no es gaudeixen de la mateixa manera.

La salut, ja ho sabem, és molt més que absència de malaltia i és un dels principals indicadors i pilars de l’estat del benestar; quan aquest es debilita, entra en crisi, tard o d’hora la salut se’n ressent!

A Catalunya ja fa anys que convivim amb la crisi econòmica, una crisi que ha deixat sense feina a moltes persones, amb tot el que això suposa, i que també està deixant sense salut a moltes altres, sinó les mateixes!

- Publicitat -

Un estudi recent estudi de la Creu Roja en deixa constància: El 76% de les persones en situació vulnerable veuen afectada la seva salut a causa de la crisi. L’afectació de la crisi no és només física, també és emocional i comprèn qüestions com els hàbits alimentaris, la necessitat d’assistència sanitària i medicació o el consum de tabac i alcohol.

L’afectació de la crisi sobre la feina va ser dels primers impactes visibles; l’impacte de la crisi sobre l’amor també l’hem vist, en especial davant la circumstància que algunes parelles posposaven la separació i/o el divorci per manca de recursos… L’impacte de la crisi econòmica sobre la salut potser no ha estat tan immediat, però els seus efectes són igualment colpidors i posen en una situació crítica el nostre estat del benestar.

Amor, salut i feina, una tríada erosionada per la crisi a la que, amb totes les nostres forces, ens negarem a renunciar!

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca