Delinqüents al volant

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Em desperto aquest diumenge al matí. He decidit que l’agafaria de relax. Un dels meus rituals matiners és agafar i fer un repàs a les xarxes socials. Faig un cop d’ull a Twitter i després a Instagram. M’indigno quan veig un parell de tuits que fan referència a una jove que l’han detingut perquè sobrepassava 5 vegades la taxa d’alcoholèmia. Voleu saber per què m’indigno? Ara us ho explico.

Fa unes setmanes, un bon amic meu va patir una experiència que no li recomano a ningú. Per sort està bé, amb cops i masegades però el més important és que ho pot explicar. Aquella nit ell anava ben tranquil mirant d’aparcar a Platja d’Aro, eren cap a les 11 de la nit. De cop i volta, un cotxe a alta velocitat se li va tirar a sobre i va impactar contra el seu. La sort va voler que topés contra la roda de davant i no ho fes contra la porta del conductor, sinó ara mateix no ho podria explicar.

El conductor del cotxe, va intentar fugir fent veure que perseguia a l’autor del crim, perquè només se’l pot qualificar d’aquesta manera, de criminal i de delinqüent. Només us diré que sobrepassava la taxa d’alcoholèmia combinat amb drogues. Tampoc vull entrar amb més detalls perquè no val la pena, però el més trist és que ningú s’ha fet ressò d’allò que va passar aquella nit.

Ara es passaran tot el diumenge fent tuits i parlant a les notícies sobre la noia que superava la taxa d’alcoholèmia amb 5 punts, però i del delinqüent que va impactar contra el meu amic, algú en parlarà? Ni diaris, ni ràdios, ni tuits, ni res de res, allò que va passar aquella nit a Platja d’Aro no importa a ningú. El més trist de tot plegat és que, de ben segur que tot i fer això, segueix campant pels carrers, com si no hagués passat res i no és gens conscient del mal que hauria pogut causar.

Malauradament aquesta experiència no només l’ha viscut el meu amic. Per sort d’ell, m’ho ha pogut explicar, però i quanta gent no ho ha pogut fer perquè un delinqüent beu i pren drogues i després impacta contra un cotxe innocent que va ben tranquil? Només una recomanació, si realment us voleu matar, agafeu, preneu tant alcohol com vulgueu, tantes drogues com el vostre cos us accepti, però després aneu a una recta on no passi ningú i al final impacteu contra la tanca. La resta de mortals no tenim perquè patir la vostra insolència.

No vull ni imaginar quantes persones han patit un capítol trist de la seva vida a causa de tercers. Però el que més greu em sap, és que aquesta persona begui, es drogui, agafi el cotxe i segueixi al carrer, com si res hagués passat. Aquesta persona és un delinqüent i ha comès un crim i com a tal hauria de pagar per tot allò que ha fet. Però aquí no ha passat res i ningú parlarà sobre aquella nit a Platja d’Aro.

Hauria escrit aquest article fa unes setmanes, en calent, però els fets cal reflexionar-los. No desitjo cap mal a ningú, però espero que aquesta persona que conduïa begut i drogat pagui pel que va fer aquella nit. No va passar res, però hauria pogut causar un gran estrall entre moltes famílies.

Només donar-vos un consell que m’ha fet reflexionar aquesta situació, “carpe diem” perquè mai saps quan et pot tocar… o sigui gaudeix de cada moment com si fos l’últim.

 

DONAR