Versos en xarxa

El portal de literatura catalana a Internet, Lletra, convida a celebrar avui, 17 de març, el día de la Poesia Catalana a la xarxa. Una jornada per recuperar idees, mots i cadències, fent-ne -per què no?- un cert proselitisme. Desconec si la poesia ha patit aquesta crisi que ha semblat arrossegar-nos a tots, però, si més no, es manté en peus com a reducte on descansar de l’atabalat dia a dia. Ens exigeix una certa atenció, una certa pausa i poc més. Ganes, suposo.

M’agradaria retrobar un parell d’autores, distants en edat, que han projectat els clarobscurs que li pressuposo a la poesia. Moments de gaudi i estones tenses, en el fons complementaris, que ens recorden que la vida és tendra i amargant alhora.

Montserrat Abelló, esdevinguda gran dama dels versos en català, escriu amb honestedat i poca fanfàrria. Sembla propera, transparent, directa. El seu recull “Dins l’esfera del temps” és magnífic, al meu parer. Anna Ballbona, més nova, menys prolífica, parla de la vida amb irònia i naturalitat. El seu poemari “La mare que et renyava era un robot”(Premi Amadeu Oller 2008) és una lectura per meditar la vida quotidiana, amb capacitat per fer-nos simpatitzar amb el seu punt de vista.

Abelló imagina que les paraules inútils, “es perden al lluny / entre arbres, com ombres”. Avui, doncs, és dia de fer-nos forts en els mots que ens importen.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca