Dilluns 14 Octubre, 2019

Versos en xarxa

El portal de literatura catalana a Internet, Lletra, convida a celebrar avui, 17 de març, el día de la Poesia Catalana a la xarxa. Una jornada per recuperar idees, mots i cadències, fent-ne -per què no?- un cert proselitisme. Desconec si la poesia ha patit aquesta crisi que ha semblat arrossegar-nos a tots, però, si més no, es manté en peus com a reducte on descansar de l’atabalat dia a dia. Ens exigeix una certa atenció, una certa pausa i poc més. Ganes, suposo.

M’agradaria retrobar un parell d’autores, distants en edat, que han projectat els clarobscurs que li pressuposo a la poesia. Moments de gaudi i estones tenses, en el fons complementaris, que ens recorden que la vida és tendra i amargant alhora.

Montserrat Abelló, esdevinguda gran dama dels versos en català, escriu amb honestedat i poca fanfàrria. Sembla propera, transparent, directa. El seu recull “Dins l’esfera del temps” és magnífic, al meu parer. Anna Ballbona, més nova, menys prolífica, parla de la vida amb irònia i naturalitat. El seu poemari “La mare que et renyava era un robot”(Premi Amadeu Oller 2008) és una lectura per meditar la vida quotidiana, amb capacitat per fer-nos simpatitzar amb el seu punt de vista.

Abelló imagina que les paraules inútils, “es perden al lluny / entre arbres, com ombres”. Avui, doncs, és dia de fer-nos forts en els mots que ens importen.

5,233FansM'agrada
944SeguidorsSeguir
15,511SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca