Cinema nord-americà a Barcelona

Ja no cal anar al Festival de Sundance per poder veure meravelles de l’indie nord-americà. Aquesta manera de fer cinema, allunyada de les superproduccions de Hollywood, s’està consolidant amb els anys. Cada vegada són més les produccions independents les que es converteixen en les revelacions de la temporana, com és el cas de Martha Marcy May Marlene.

Del 13 al 16 de febrer els Cinemes Girona de Barcelona van acollir la primera edició de l’Americana Film Festival, certamen que vol apropar el cinema independent “Made in the USA” als espectadors de casa nostra. I la convocatòria va ser un èxit: entrades exhaurides en moltes de les sessions i alta qualitat de les propostes exhibides.

Dues de les pel·lícules que es van poder veure van ser Audrey the trainwreck i The Motel Life, dues produccions independents però amb molt de talent. Audrey the trainwreck explora, a través del gènere del mumblecore, el procés d’enamorament d’una parella. Els actors no són coneguts i la forma de filmar i d’explicar la història és senzilla i propera al cinema de principiants: però això no treu que el missatge que ens vulgui transmetre no sigui igual o més vàlid que el de qualsevol altra producció de més pressupost i tècnica. Aquest film demostra que es pot fer cinema sense diners però amb molta creativitat i perseverància.

The Motel Life, per la seva banda, està concebuda com una road movie a l’antiga, malgrat estar ambientada en ple segle XXI. En aquesta història d’amor fraternal hi sona country i bluegrass i hi apareixen, a més dels dos actors protagonistes, la jove promesa Dakota Fanning i l’actor (i cantant) Kris Kristofferson. Dos germans que abandonen la seva Nevada natal per fugir d’un crim acaben despertant els dimonis del passat; una reflexió profunda i crua sobre les pors i les ambicions de cadascun de nosaltres.

Èxits com el d’aquest festival confirmen la bona salut del cinema a casa nostra; ens veiem aviat, Americana!

 

 

 

 

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Illa assegura que l’estat d’alarma va ser “absolutament necessari”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha alertat aquest dissabte que la pandèmia del coronavirus no està evolucionant bé al món ja que hi...

Un sector de la Crida aposta per no dissoldre’s en el partit de Puigdemont

Un sector de la Crida Nacional per la República aposta per no dissoldre l'organització en el nou partit que crei l'expresident de la Generalitat...

“Van prometre independència i ens han situat en la decadència”

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que l'actual Govern és el pitjor des de la recuperació de la Generalitat l'any 1980 i...

Confinades totes les residències de Lleida

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha anunciat aquest dissabte el confinament de totes les residències...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca