Funcionari de l’Estat per la independència

[CARTA AL DIRECTOR]

Sóc funcionari de l’administració de l’estat espanyol a Catalunya. El nostre col·lectiu el formem de l’ordre de 25000 treballadors, entre personal funcionarial, interí i laboral.

La majoria de nosaltres no tenim por de les repercussions del procés que ha endegat la majoria de ciutadans de Catalunya cap a la plena sobirania. Creiem i desitgem que ens beneficiarà assolir la independència.

Però corren opinions, a voltes malintencionades, que afirmen que el nou Govern de la Catalunya independent no ens voldrà, que si el govern espanyol no ens deixarà canviar d’administració i serem distribuïts per la península. O, pitjor encara, que ens quedarem sense feina. Que perdrem drets adquirits. I un llarg etcètera. Tot dirigit a afeblir el suport en un àmbit que, ja de per si, genera certes hostilitats, rebutjos i antipaties.

Per als mitjans de comunicació sembla que no existim. Quan a Catalunya es parla de funcionaris, sempre es fa referència als empleats de la Generalitat, de les Diputacions, dels ajuntaments, mestres, metges, bombers,…. Però considerem que som un col·lectiu prou nombrós i prou variat com per què se’ns tingui en compte. Som al voltant del 10% dels treballadors públics del país, repartits en organismes tan variats com la Delegació del Govern, Agència Tributaria, Administració de la Seguretat Social, Delegacions Ministerials, Servei Públic d’Ocupació, Correus, RTVE, etc.

- Publicitat -

Tenim en comú que som essencials per al bon funcionament de tot estat. El nostre bagatge professional tampoc no cal menystenir-lo, perquè acumulem anys d’experiència en diferents sectors públics. Sectors que hauran d’existir en la nova administració catalana, i nosaltres, sabrem fer funcionar, i de fet ja ho fem.

La tendència actual els nostres llocs de treball és deixar a banda el debat per a no discutir, per no ferir susceptibilitats, per mantenir el bon rotllo, i altres arguments d’immobilisme. Però molts de nosaltres entenem que això afavoreix als qui pretenen continuar amb l’estatus imperant. No en debades, les forces contràries a la independència, no volen el dret a decidir per què això representa debat i la possibilitat de perdre. Ens cal potenciar el debat al nostre àmbit (serè, rigorós, respectuós..) sobre el nostre futur.

El proper 9 de novembre molts de nosaltres tenim el vot decidit. Per millorar els nostre futur professional i els de tots els nostres conciutadans votarem sí,sí.

Cordialment,

Josep Manel Fernández

Funcionari de la Administració de l’Estat a Catalunya.

- Publicitat -

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca