Posar al mapa la ciutat de Balaguer

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Molts catalans i catalanes, sobretot els que vivim en ciutats com ara Balaguer que tenen menys de 20.000 habitants, o per exemple els d’Artesa de Segre i pobles que rodegen Balaguer com ara Bellcaire d’Urgell, Térmens, Menàrguens, Gerb o Camarasa o Àger, entre molts altres ens fem una pregunta tot sovint: perquè estem tant ‘abandonats’? Sembla que hi ha interessos per a què Balaguer no estigui al mapa. I això és injust. Primera perquè si no està al mapa i no es donen ajudes per fomentar les infraestructures de tecnologia punta, mai podrem arribar a ser el que veritablement ens toca ser. El melic del món.
Com a principal problema el centralisme de serveis i infraestructures a la zona de Barcelona no ha ajudat gens ni mica en l’evolució de les comarques que no són del litoral català.
Ja començaria a ser hora que es preocupessin per la gent que vivim a les ciutats com Balaguer.
Només que destinessin una part molt petita del que destinen a les comarques més poblades hi veuríem un canvi.
Balaguer es mereix més i sembla que l’actual govern fa les coses bastant bé, malgrat que encara no s’ha aconseguit un pacte amb la Generalitat que blindi el futur i el progrés dels Pirineus de Lleida i en especial la nostra estimada comarca.
Quan es donaran compte que els centralismes no són bons? Balaguer es mereix molt més del que té. Balaguer és una ciutat amb gran potencial que cal posar en marxa.

- Publicitat -