Un 5 “pelat”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Com si una mà oberta aterrés a la cara del periodisme espanyol (i català), va arribar fa menys d’un any un resultat del Baròmetre del CIS on s’afirmava que la professió periodística era la menys valorada de totes, només superada per la dels jutges.

Nosaltres hem preguntat a través d’una enquesta simbòlica quina és la nota que posen als periodistes de l’Estat Espanyol. Un 60% dels 30 enquestats els puntuen amb un 5 o menys. Així doncs, encara que aquest resultat no sigui en cap cas representatiu de tota la societat, sí que segueix la tendència del baròmetre.

Què fem tan malament?

Alguns dels enquestats diuen que “els periodistes estan subjugats, condicionats pel poder polític, el dels directius o les empreses i que només pensen en el seu benefici personal”. D’altres els acusen “d’imparcials, desconeixedors i superficials que no respecten la pluralitat ni investiguen”, encara que “alguns ho intenten”.

- Publicitat -

Afirmacions com aquestes són un cop dur pel periodisme i totes aquelles persones que lluiten dia a dia per intentar que aquesta professió torni a tindre el respecte que es mereix. Se’l mereix? Això dependrà de si els periodistes són capaços de crear informació objectiva, contrastada i sobretot imparcial. Segur que arribar a això és una utopia impossible, però tot és intentar-ho.

The Journalinks, @Pepm_Sanz / @thejournalinks

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca