Els visitants

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Dissabte al migdia abans de dinar vaig voler fer un cop d’ull als titulars del dia al renovat Telenotícies de TV3. Van obrir amb la convenció del PP, primer les paraules de Rajoy que llegia un paper cap als seus espectadors, seguidament Camacho fent el mateix, llegint un paper per no deixar-se cap paraula. Seguidament va sortir Artur Mas fent una metàfora d’un tap de suro, però tranquils, ell no llegia cap paper.

Explico tot això per demostrar-vos que hi ha polítics de diferent calibre. Sens dubte que Rajoy i Camacho corresponen al perfil baix de l’oratòria, fan discursos llegint un paper. En canvi Mas o Junqueras són polítics que no necessiten de papers, tot està dins la ment. Rajoy i Camacho llegeixen lletra per lletra el que diuen i per això és més important destacar les animalades que han deixat anar durant aquest cap de setmana a Barcelona. Recordeu que Rajoy al Congrés de Diputats es va saludar a si mateix.

Divendres al matí llegia un tuit d’aquells simpàtics de Toni Soler, comentava la convenció dels populars a Catalunya i va utilitzar l’etiqueta, els visitants. Sens dubte que Soler té tota la raó del món. Han vingut un parell de dies a Catalunya per marcar una mica de terreny. Dir quatre animalades i tornar cap a casa. O és que heu sentit alguna oferta de diàleg o ja coneixeu el famós pla Rajoy per evitar la independència de Catalunya? Estem on estàvem després de la visita dels visitants.

El que m’ha quedat és un mal regust de boca. Com sabreu enguany hi ha eleccions al Parlament Europeu, aquest és el veritable argument per explicar què venien a fer realment a Catalunya els visitants. Tenien l’objectiu de venir a buscar vots a cabassos i aquesta és la primera cita, ja veureu com els propers mesos els visitants faran visites constants, no pas per resoldre el problema català sinó per aconseguir uns vots. Després oblidaran que a Catalunya es vol fer una consulta.

- Publicitat -

Però si un personatge va destacar va ser Alícia Sánchez Camacho. La líder del PP Català es va cobrir de glòria. Ha deixat anar unes perles dignes de menció. M’han recordat una mica al que va dir el ministre de l’Interior quan explicava que no havia pogut celebrar el Nadal per la fractura social que es viu a Catalunya, amb la diferència que ho va llegir tot de dalt a baix.

Camacho en va dir dues de grosses. La primera va ser divendres en el discurs d’obertura. Va comparar el patiment de les víctimes d’ETA al País Basc amb la situació que viu ella i els seus a Catalunya. Dir això, és una gran animalada. Per començar no s’ha fet cap atemptat i ningú ha mort. El més greu de tot plegat és que ho feia davant d’una de les portaveus de les víctimes del terrorisme, sóc la portaveu i marxo.

L’altra animalada la va dir en la clausura. No en va tenir prou de fer una comparativa amb ETA i Catalunya (agrada molt a la premsa madrilenya) que va anar al bagul dels records i va rescatar al president Tarradellas. Deia que amb ell no s’hauria arribat a la situació actual. És lleig parlar d’una persona que ha mort i en manipuli les seves paraules. Com sempre, els visitants manipulen el curs de la història per tenir-ho tot al seu servei.

Tot això que us he explicat, ho va dir una persona que no pensa comparèixer al Parlament de Catalunya per explicar què va passar a la Camarga. Després de llegir el seu discurs ens mostra una vegada més que els visitants tenen la voluntat de seguir tergiversant la realitat catalana i ens visitaran quan hi hagi noves eleccions, això és el que els interessa de Catalunya. Recordeu, passada la primavera no hi haurà més visites fins…qui sap quan.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca