¿Bye Bye Spain?

 

2006, a la televisió pública belga RTBF s’emet un butlletí de notícies on el presentador anuncia que el Parlament flamenc ha votat la independència i conseqüentment el Rei fuig del país.

Minuts després s’informa de que es tracta d’una notícia FICTÍCIA. El creador de l’experiment, Phillipe Dutilleul volia mostrar i recordar que la televisió no és la realitat, que sempre hi ha un engany tendenciós. A més a més, recordava que és necessari que existeixi un telespectador actiu i incrèdul que sigui responsable encara que allò que aparegui en la pantalla no estigui dins de les seves expectatives.

2014, any intens pel que fa a la relació Catalunya-España. Tots els mitjans de comunicació s’estan posicionant en el debat segons el seu color polític. Hi ha moltes manipulacions en tots els bàndols i fins i tot s’arriba a dir que els mitjans públics són imparcials i/o que estan controlats pels polítics.

- Publicitat -

Ara més que mai cal l’espectador de Dutilleul. Sigui quin sigui el nostre posicionament en aquest i tots els temes, s’ha de saber veure més enllà del que volem creure o volen que creguem.

- Publicitat -

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca