Retorn als clàssics

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Després de la ressaca nadalenca toca repassar un treball que ha liderat les llistes d’èxits del Regne Unit durant el mes de desembre. Es tracta, ni més ni menys, de Robbie Williams, cantant de pop que molts de nosaltres donàvem per mort. Coincidint amb les dates nadalenques i amb l’esperit vintage de l’actual indústria musical, l’exmembre de Take That ens torna a deleitar amb un àlbum de swing. Sí, swing. Després de probar-ho el 2001 amb Swing When You’re Winning el britànic repeteix fórmula a Swings Both Ways. Si al treball del 2001 teníem els actors Nicole Kidman i Rupert Everett, ara tenim veus com les de Lily Allen i Michael Bublé. Són molts els artistes que es posen nostàlgics per Nadal: She&Him, The Killers, Coldplay…La llista és llarga.

I què trobem a Swings Both Ways? Versions de clàssics com Dream a little dream of me o Little Green Apples acompanyats de material propi, com el tema Go Gentle, que combina pop modern amb ritmes vintage. Un altre dels temes estrella és Swings Both Ways, duet amb Rufus Wainwright que tracta el tema de la bisexualitat. Un joc de paraules que ja trobem al títol del treball: en anglès To Swing Both Ways fa referència a la bisexualitat. No sabem si és una insinuació força directa del propi Williams, però millor deixar-ho per a un altre dia.

A diferència de Swing When You’re Winning, un àlbum més purista i probablement més autèntic, Swings Both Ways és fàcil d’escoltar. Impossible no emocionar-se (i posar-se melancòlic) després de Nadal i Cap d’Any.

El líder de Green Day Billie Joe Armstrong i la cantant Norah Jones versionen els Everly Brothers

Un altre recull de versions de clàssics, en aquest cas dels Everly Brothers, arriba amb la veu de Billie Joe Armstrong (Green Day) i Norah Jones. Sota el títol de Foreverly assistim a un bell homenatge al duo de rock and roll dels 50 i els 60. L’àlbum versiona els temes tradicionals i d’arrel americana que es poden trobar a Songs our daddy taught us. Tot i ser cançons poc conegudes dels Everly Brothers, és impossible no gaudir amb aquest petit (i bonic) homenatge.

 

- Publicitat -