Ciutat Vella des dels fogons, un tomb per l’Àfrica

La cuina ha esdevingut un element clau, per la integració de la població immigrant en el districte de Ciutat Vella. Els fogons han servit per establir punts d’unió entre els nouvinguts i els natius. Aquesta fórmula, ha triomfat especialment en el col·lectiu Africà, que es caracteritza per ser força nombrós i divers. Els diferents restaurants africans presents al districte, destaquen entre altres coses per la gastronomia i per la decoració dels locals, fet que permet al comensal situar-se en algun dels països del continent durant l’àpat.

Foni

L’arròs constitueix l’element principal de la cuina del restaurant Foni, situat al carrer Est. Entre les diferents varietats que s’hi poden tastar, hi ha el Thiou, arròs amb estofat de peix. Però també hi ha l’opció vegetariana amb el  Buyab, un plat on l’arròs acompanya altres ingredients com el tomàquet, la coliflor o la pastanaga. Per aquells que es quedin amb gana el restaurant també té postres, la més demanada? El cuscús amb iogurt i panses. El local, obert durant tot el dia, permet degustar begudes artesanals de Gàmbia, com el Ginger, un afrodisíac de gingebre amb vodka o el Bysap, un assortiment d’herbes acromàtiques.

Foni

Enmig de multitud de comerços, al concorregut carrer Hospital, hi ha el Mediterráneo, un restaurant marroquí. Per aquells que feu la vostra primera incursió en aquest món, no us podeu perdre el plat típic com és el cuscús Marroquí o originàriament denominat Tajim, un guisat, fet a partir de ceba, cigrons i panses. A més, hi ha la possibilitat de seguir la tradició i menjar assegut al terra. El peix és un dels altres eixos de l’oferta d’aquest local, on el tagra és l’element principal. Fet en una cassola de fang,  la recepta deixa com a elements bàsics l’oli, el julivert i la sala, que acompanyen el lluç o bé  el salmó. El local també és una cafeteria on es pot petar la xerrada, prenent un té amb menta o fumant una catximba, connectat a Internet.

 

- Publicitat -

ON TROBAR-HO

Foni/ Est, 11/ 93 318 06 10

Mediterráneo/ Hospital, 101/ 93 441 58 90

- Publicitat -

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca