P(er) P(ebrots)

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Ens diuen que vivim en una democràcia però cada dia que passa en tinc més dubtes. Només us citaré les tres últimes lleis més remarcables que ha aprovat un suposat partit democràtic que s’aferra a la majoria absoluta: la nova llei de l’avortament, la llei d’educació i la llei de seguretat ciutadana. Amb només tres lleis ens han demostrat el tarannà democràtic que tenen, o sigui aprovar-ho tot “per pebrots”.

Estem vivint un dels moments més negres pel que fa als drets dels ciutadans. Allò que la majoria ha votat ara està demostrant quin és el seu tarannà o potser només es tracta d’una maniobra de distracció? És molt trist que aprovin aquest tipus de lleis quan la societat del moment no ho demana, però anem a pams.

El projecte de llei de l’avortament és un punt i a part, és el màxim que podien oferir als ciutadans. Com poden tornar a una regulació  de fa 30 anys? No entenc com les mateixes diputades del PP estan d’acord i hi poden votar a favor quan perden una de les llibertats que havien recuperat en els últims anys. Quin serà el proper pas? Que no puguin votar? És molt trist veure com cap dona del Partit Popular aixequi la veu i encara més que aplaudeixin un dels fets més tristos que he viscut últimament. Què és per ells la dona? Un objecte que no pot decidir lliurement si vol avortar o no? On està la lluita per la paritat?

Tot plegat són una sèrie d’interrogants i que per mi atempten directament contra els drets fonamentals de les dones. Però el partit que ho aprova tot “per pebrots” no s’atura en la seva croada contra els ciutadans. De fet en els últims mesos ens ha demostrat del que és capaç. Recordeu la llei d’educació o llei Wert? Sinó mireu què estan fent en el seu laboratori de les Illes Balears i veureu del que són capaços de fer en nom de la “unidad de España”. Trist, molt trist tot plegat.

I de la llei de seguretat ciutadana? Què n’hem de dir? O haurem de dir llei de protecció política perquè tots estiguem quiets i calladets? Una altra vergonya democràtica i que espero que algun partit polític la porti al constitucional perquè si poden aturar l’aprovació dels pressupostos a la Generalitat, per què no es poden parar lleis que el que fan és negar drets bàscis als ciutadans?

Podria seguir dient més fets i més lleis que demostren que anem en sentit contrari del que hauríem d’anar. Només hi veig una doble explicació en tot plegat: és una cortina de fum i una manera de tenir contents a una sèrie de votants que sinó hi fan res començaran a aixecar la veu. És molt trist que el govern espanyol aprovi aquest reguitzell de lleis només per tapar els forats de la seva pèssima gestió i per amagar les investigacions que fan contra ells.

El partit que ho aprova tot “per pebrots” diu que no vol la confrontació amb Catalunya. Només mireu com parlen al Parlament o quina reacció tenen quan ens diuen nazis i d’altres coses, giren la vista i miren cap a un altre costat. No només fan això sinó que busquen problemes allà on no els hi ha i el seu màxim objectiu és fragmentar la societat. Espero que comencin a buscar solucions als problemes del segle XXI i no vulguin tornar al segle XIX.

- Publicitat -

Potser han aprovat moltes lleis “per pebrots” però espero que el malson només duri una mica més, no entenc com encara hi hagi gent que vulgui conviure amb uns que tenen aquest concepte de les llibertats democràtiques i de la dona i a sobre callin i no facin res des de la seva posició. En definitiva, espero que al 2014 tot plegat s’acabi i pugui viure en un país lliure i democràtic. Bones festes a tothom.

- Publicitat -