Germans, pel bé de la família, o jo pago el dinar

Joan Figueras i Pomés

Un dia el germà Artur, el gran de la família, va veure que la seva família no ho passava massa bé i va creure necessari reunir-la tota en un dinar per parlar-ne. Va convidar a tots els germans perquè volia trobar una solució per tots i en benefici de tots. La germana Alícia i el germà Albert varen dir-li de seguida que no hi anirien, i el germà Pere també hi va faltar donant excuses d’última hora.

Va arribar el dia del dinar, i quan tots els germans estaven a taula, vingué un cambrer informant de totes les possibilitats del menú. El germà David va dir que no li agradava res, el germà Joan va veure bé algunes de les opcions i al germà Oriol li va agradar molt tot però va menjar tan ràpid que gairebé es va cremar.

El germà Artur va menjar molt pausat, escoltant i observant, i agraint la presència a tots els germans que hi varen assistir ja que junts i parlant podien començar a millorar la situació de la família.

Un cop acabat l’àpat i després que el germà Artur hagués exposat la seva proposta per solucionar el problema i havent escoltat les opinions dels germans, el cambrer s’apropà i deixà la nota sobre la taula. Tots es miraren, i el germà Artur va voler compartir una cosa amb els germans David i Joan: “heu menjat poc i a més pel que he vist no us ha agradat gaire, no fa falta que ho pagueu.” En canvi, al germà Oriol li digué: “ crec que has menjat molt, molt bé i a gust. Vols que ho paguem tots dos? Crec que és just, perquè jo t’he citat i tu has menjat i paït bé.” L’Oriol, però, va respondre que preferia pagar en un proper àpat, en cas que n’hi hagués un altre.

- Publicitat -

L’Artur, conscient que acabaria pagant tot el dinar, se sentia satisfet d’haver reunit alguns dels seus germans per conversar i intentar solucionar el problema pel bé de tota la família. Va pensar que estaria bé que hi hagués un altre dinar i així treballar junts pel bé de tota la família.

Joan Figueras i Pomés

Alcalde de Cadaqués

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca