Urgell Carrera: “El nostre objectiu principal és atendre a tot tipus de col·lectius als seus propis domicilis”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Urgell Carrera és una jove estudiant de 18 anys  que li encanta la fotografia. Ens comenta que ella i les seves amigues de classe tenen un projecte en comú per atendre a tot tipus de col·lectius als seus propis domicilis. Ens explica les seves aficions i preferències laborals davant una crisis que passa factura a molts joves d’aquest país

Que fas un dia normal?

Últimament després de llevar-me em preparo les coses per anar a l’autoescola, ja que als matins no faig classe. En arribar faig la feina de casa i preparo el dinar per mi i la meva germana per quan arriba de classe. Després de dinar recullo les coses i em faig la motxilla per anar a classe faig angles dos dies a la setmana a l’Escola Oficial d’Idiomes i cada dia de 18:45 a 21:30 faig classes a l’ Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. Quan arribo a casa sopo i faig deures fins que estic cansada i així són els meus dies

A què et dediques actualment?

Actualment estic fent el curs pont d’accés a grau superior, faig classes d’angles i m’intento treure el carnet de conduir

Quina és la teva vocació?

M’encanta relacionar-me amb les persones i escoltar-les, especialment aquelles que pateixen qualsevol tipus de deficiència o les persones amb edat avançada que no tenen ningú amb qui passar el temps. Aquest és un dels motius pels quals em vaig interessar a estudiar Tècnic en cures auxiliars d’infermeria i Tècnic en assistència sociosanitària

T’agradaria dedicar-te professionalment a la fotografia?
Si, ara que ja tinc els dos títols mencionats anteriorment, vaig buscar feina a diferents associacions de la comarca de l’Alt Urgell i a tot arreu em deien que no tenien cap plaça i en veure que en els temps que corren no trobaré feina en lloc, vaig parlar amb unes companyes i se’ns va ocórrer la idea de muntar-nos el nostre propi negoci

De què?

La nostra idea principal és treballar inicialment com a sòcies, ja que no disposem de diners per muntar-nos una empresa. El nostre objectiu principal és atendre a tot tipus de col·lectius( ja siguin nens petits, discapacitats, gent gran…) als seus propis domicilis

Per què?

Perquè creiem que estem ben formades per a fer aquesta feina i ens agrada fer que les persones se sentin el mes a gust possible amb la nostra companyia sense que hi hagi necessitat de desplaçar-se a algun centre especialitzat

Quines complicacions hi veus?

Crec que una de les principals complicacions són els diners, fer-se autònom costa uns diners i, si no tenim feina, no ens surt a compte. Si no hi ha canvis, ho faria amb dues noies més que han estudiat el mateix que jo

I si no surt bé, que penses fer?

Doncs, si no trobo feina, seguiré estudiant fins que pugui. M’encanta la fotografia, ha anat sorgint amb els anys, amb els meus pares fem moltes excursions a la muntanya i sempre m’agrada portar la càmera a sobre i fixar-me en tots els detalls i fotografiar cada moment que passa

T’agradaria dedicar-te professionalment a la fotografia?

Sí, és una opció que no vull descartar en el cas que no trobi feina del que he estudiat

Per què?

Perquè m’agrada moltíssim viatjar a altres llocs i crec que si fos fotògrafa professional podria fer-ho amb més facilitat i descobrir paisatges magnífics

Quins són els millors paisatges per fer-hi fotos?

Per mi els de muntanya

Quina espècie animal t’agradaria fotografiar?

Tot tipus d’espècies menys aràcnids, no els suporto! Crec que m’agradaria fotografiar les espècies que viuen a la selva o llocs semblants

Estàs a tocar d’Andorra. T’agrada aquella zona? Hi fas fotos?

Si, és una zona molt maca sobretot perquè tenim el Cadí a tocar i un munt de llocs increïbles. Faig fotos molt sovint

Ets de buscar bolets?

I tant! Sempre que podem hi anem, i per descomptat també m’emporto la càmera

T’agradaria que en lloc de fer les fotos tu, fossis tu la fotografiada?

A mi m’agrada més fer fotos que no pas que me les facin a mi perquè crec que no quedo bé a les fotos