‘Entrevistes amb el Quart Poder’, el llibre sobre els secrets de la premsa catalana

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Quina influència i quins lligams tenen la premsa catalana i les institucions privades o les administracions públiques? Com es dibuixa el present i el futur de la premsa escrita? Per què es regalen diaris als mitjans de transport? Què s’amaga al darrere d’aquesta campanya?

Entrevistes amb el Quart Poder és un llibre pensat per descobrir les respostes a moltes preguntes que es fan a les aules de les facultats de comunicació, a les redaccions dels diaris i al mateix carrer sobre la premsa escrita de Catalunya. El present i el futur d’aquest periodisme, el model de negoci tenint el format digital com a competència o complement. Els lligams amb les institucions privades i les administracions. La influència de la política a l’hora d’enfocar un titular o la pressió d’una marca de publicitat per no publicar una notícia que pot afectar a la seva empresa. Totes aquestes preguntes, i d’altres que són també motiu de polèmica, tenen resposta en un sol llibre i de la mà dels directors dels diaris més importants de Catalunya: La Vanguardia, El Periódico, El Punt Avui i Ara.

Aquesta publicació, realitzada pel periodista Joan Solé, estarà a la venda el proper 14 de novembre i serà presentat en societat – entrada lliure -amb els protagonistes del llibre el 19 de novembre a les 13 hores a la Sala Raval del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) -Carrer Montalegre, 5 de Barcelona-.

 

José Antich, La Vanguardia
José Antich, La Vanguardia

“La radiografia que s’acaba fent de la societat espanyola a Madrid és que hi ha diaris que anomenen “nacionals” i altres que anomenen “perifèrics”. “¿Qué dice la prensa nacional? ¿Y tenemos alguno de estos de las colonias?”. És una intenció molt política que no té res a veure amb el nombre de lectors.”

“La posició de La Vanguardia no es respecta. Es va respectar fins l’època d’Aznar, i ell va acabar amb tot això”

 

 

Enric Hernández, El Periódico
Enric Hernández, El Periódico

“El Periódico rep subvencions, però obre en portada amb la imputació d’Oriol Pujol, el Cas Palau i amb el finançament irregular de Convergència. La corona, per exemple, no inverteix; però hi ha un cert pacte de silenci entorn la figura del rei”

“Cap a les nou del vespre del dia anterior donem tota l’opinió al web. L’Ara ho ha vinculat al PDF, i el que fa és alliberar-ho als subscriptors. Nosaltres creiem que per a les noves tecnologies, especialment els mòbils, el PDF queda una mica antic”

 

 

Xevi Xirgo, El Punt Avui
Xevi Xirgo, El Punt Avui

“El gran error que  fem és vestir amb arguments periodístics els interessos econòmics i presentar una realitat determinada. T’estan venent la seva realitat”

“Com a ciutadà, si un diari de la transcendència de La Vanguardia vol passar al català, i el govern diu que els vol ajudar, costa dir que hi estàs en contra. Puc pensar que els ha costat 130 anys passar-se al català”

 

 

Carles Capdevila, Ara
Carles Capdevila, Ara

“Abans els poders econòmics i mediàtics teníem més marge de maniobra; ara amb les xarxes socials estem més vigilats i discutits. Desapareix aquella impunitat d’entre quatre persones que es posen d’acord”

“El que passa en molts diaris és que publiquen des de fa cent anys, o cinquanta, i els hi costa molt canviar”

 

 

 

 

- Publicitat -

Breus

La Covid-19 afecta més a les zones més pobres de Barcelona

Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) revela que els districtes de la...

El Fase Cultura a Lleida tanca el cap de setmana amb més èxit d’assistència

La Paeria ha organitzat aquest estiu una seixantena d'activitats culturals, gratuïtes amb reserva prèvia, en el marc del 'Fase Cultura'. Aquest cap de setmana...

Aquestes són les mesures amb les quals es fara la verema DO Empordà

La Denominació d'Origen (DO) Empordà afronta la seva verema més "especial" per la situació sanitària generada per la covid-19. Els cellers de la comarca...

Ecologistes de Catalunya dona un toc d’atenció al Govern

Ecologistes de Catalunya denuncia "passivitat" del Govern davant els "nivells d'alerta" per ozó a la Plana de Vic. Fan aquesta denúncia "després de la...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca