Innovació més enllà de l’empresa

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Penseu en la innovació… No penseu en idees innovadores, sinó en la innovació, en la paraula innovació. Pensant en la innovació hi ha d’altres termes que, inevitablement, ens vénen al cap, entre ells, ben segur, el terme empresa.

Tradicionalment hem vinculat el terme innovació amb el món de l’empresa; són les empreses les que innoven, no només en productes, també en processos. I si bé aquesta associació pot semblar, des d’una perspectiva històrica, lògica, avui la innovació ja no és, només, patrimoni de l’empresa.

Hi ha innovació més enllà de l’empresa? Administracions públiques i entitats del tercer sector social fa anys que innoven, tot i que no sempre la seva innovació ha estat suficientment explicada, valorada i reconeguda.

D’entre les diverses iniciatives recents d’innovació a l’administració pública i a les entitats socials jo destacaria els Diàlegs oberts en innovació i tecnologia amb el Tercer Sector Social (DIT3S) i la Xarxa d’Innovació Pública (XIP).

Els Diàlegs oberts en innovació i tecnologia amb el Tercer Sector Social (DIT3S), impulsats per UPCnet (empresa vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya), van permetre condensar el treball i debats de diferents trobades d’entitats socials en el document “15 idees per a la transformació social”.

La iniciativa del DIT3S va servir a les entitats socials a situar-se i focalitzar-se vers la innovació, en aquest cas la innovació tecnològica, posant de relleu aspectes com la necessitat d’un CRM social, les estratègies TIC o la versió 2.0 de les entitats.

La Xarxa d’Innovació Pública (XIP), per la seva banda, fa tres anys que treballa per aglutinar i visualitzar iniciatives, projectes i bones pràctiques innovadors dins l’administració pública, amb independència del seu àmbit territorial (estatal, autonòmica o local).

La XIP, iniciativa de professionals de l’administració pública, va presentar al 2012 el seu ideari (L’ideari de la XIP) en el que desenvolupen, a través de 28 “idees força”, el seu full de ruta. Aspectes com el Govern Obert (oGov), l’obertuda de dades (Open Data), les ciutats intel·ligents (smart cities), l’alfabetització digital o l´us de les xarxes socials formen part dels temes que treballen els diferents grups de treball de la XIP.

Innovar requereix estudiar i analitzar el passat i el present, saber llegir les necessitats presents i futures i tenir la capacitat de donar-hi resposta en el futur més present possible. El DIT3S i la XIP són només algunes de les puntes de l’iceberg de la innovació al tercer sector social i a l’administració pública, sectors que, com l’empresarial, també entenen que la innovació ha de formar part del seu patrimoni, del seu dia a dia, del seu ADN.

- Publicitat -

Breus

Els lletrats del Parlament tanquen files amb Muro

Els lletrats del Parlament han traslladat aquest dimecres una carta a la Mesa de la cambra en què expressen el seu suport al secretari...

L’Ajuntament de Barcelona refreda el pols amb el Gobierno

La tinent d'alcalde d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de Barcelona, Laia Bonet, ha afirmat que el Govern municipal decidirà...

La creació d’empreses a l’Estat es dispara un 77,7% al juny respecte a maig

El nombre de noves societats mercantils a Espanya es va disparar un 77,7% al juny respecte a maig, fins a totalitzar 6.733 noves empreses,...

Set noies de Girona publiquen un llibre solidari en benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu

Set amigues d'entre 11 i 12 anys de Girona han escrit i publicat un llibre d'aventures amb finalitats solidaries. Es tracta de 'Set amigues...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca