Vampirisme cool

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Jim Jarmusch presenta Only Lovers Left Alive, un viatge sensorial al tema de la immortalitat

Ah, els vampirs! Aquells éssers sobrenaturals que s’alimenten de sang humana i temen l’all. El cinema ha explorat massa vegades el misteri al voltant d’aquests personatges. I per si no en teníem prou, el director nord-americà Jim Jarmusch ha volgut parlar-ne a Only Lovers Left Alive. Un film que es va presentar a Cannes i que ara arriba a Sitges per mostrar-nos la relació entre dos vampirs, Adam (Tom Hiddleston) i Eva (Tilda Swinton), els quals han viscut junts des de fa segles. La dificultat d’adaptar-se als nous temps, la relació amb els humans, i el sentit de l’existència són alguns dels temes que es tracten en la cinta, on la música hi té un paper crucial. Jarmusch és un cineasta molt interessat pel món de la música – va presentar el seu darrer àlbum a la passada edició del Primavera Sound– i això es veu reflectit en la seva filmografia. A Only Lovers Left Alive viatgem de Detroit a Tànger, dues ciutats completament diferents: una experiència sensorial que ens acosta als sons tradicionals de la ciutat marroquina, i alhora ens endinsem a la foscor i la misèria de Detroit, on va néixer la Motown. L’Adam i l’Eva són dos vampirs peculiars si tenim en compte la figura d’aquest personatge en el cinema: vesteixen com dues estrelles del rock i gairebé mai es desfan de les ulleres de sol. A l’Adam li encanta estar rodejat de guitarres més antigues que ell, i a l’Eva li fascina passejar de nit i reflexionar sobre el sentit de l’existència. Una parella curiosa.

La cançó Funnel of Love de Wanda Jackson descriu a la perfecció la història dels dos protagonistes, dos amants separats per la distància però que es retroben per rememorar els segles viscuts un al costat de l’altre. Un amor que continua ardent com el foc, tot i tractar-se de dos éssers sobrnaturals. La bellesa de les imatges i els sons harmònics juguen amb l’espectador, construïnt una obra d’art. La cinta també és un homenatge a la història, i a tots els creadors i autors que, durant segles han volgut expressar-se a través de l’art. Per què continuem sentint fascinació per William Shakespeare i Homer? L’art, com els vampirs, esdevé immortal.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca