A Tarantino li agraden els llops

La israeliana Big Bad Wolves revisita el conte de la Caputxeta Vermella amb humor negre i violència

Quentin Tarantino va anunciar fa un parell de dies quina era la seva pel·lícula preferida d’aquest 2013. Ni Gravity d’Alfonso Cuarón ni Blue Jasmine de Woody Allen: la millor segons el director de Django Unchained és Big Bad Wolves, film israelià dirigit per Aharon Keshales i Navot Papushado sobre la investigació de l’assassinat d’una adolescent. La pel·lícula pot semblar típica i repleta de tòpics del gènere fantàstic i de suspens, però tot el contrari: és una autèntica delícia on la tortura es barreja amb l’humor i la paròdia. És una història de venjança on els protagonistes mantenen llargues converses de tu a tu amb l’assassí (que passa a ser  víctima), molt de l’estil de la filmografia de Tarantino o dels germans Coen. Perquè aquí, l’assassí és el que pateix. I la millor manera de tractar amb maníacs és a través de maníacs.

Big Bad Wolves està influenciada per la ja mítica escena de Pulp Fiction en la que Bruce Willis i Ving Rhames són retinguts per dos botiguers poc convencionals. El film israelià també sembla beure de Reservoir Dogs, mutilacions incloses. La tortura està acompanyada d’uns personatges hilarants i molt ben construïts, que són el vertader eix de la cinta.  No és fàcil d’extranyar que aquests llops ferotges i amb ganes de venjança hagin fascinat al propi Tarantino. Hora de derramar sang.

 

 

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El PSC contra la gestió de les residències d’El Homrani

El PSC-Units vol que el Parlament reprovi la gestió de les residències de gent gran durant la pandèmia de la covid-19 feta pel conseller...

El PSC qüestiona la capacitat de Vergés per encapçalar el departament de Salut

El president del PPC i diputat del Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, per la seva...

Primers retrets de Colau al Govern per les mesures per frenar els rebrots

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimecres a la Generalitat una reunió perquè informi l'Ajuntament sobre els detalls del dispositiu de rastreig...

La Vall d’Aran supera el brot de Covid-19 detectat a finals de juny

El Conselh Generau d'Aran ha assegurat aquest dimecres que "dona per tancat el brot de covid-19 que es va detectar a final de juny"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca