Terror a cop d’Iphone

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Hooked Up de Pablo Larcuén és la primera pel·lícula filmada íntegrament amb un smartphone

El Festival de Sitges és una de les millors plataformes per donar a conèixer les creacions de les noves generacions de la indústria del cinema. Si a aquesta idea hi afegim la revolució tecnològica dels darrers anys, tenim el Phonetastic Film Festival, centrat en la divulgació de contingut artístic realitzat amb smartphones. Una de les pel·lícules d’aquest petit certamen, Hooked Up, s’ha presentat a competició a l’edició del festival de Sitges d’enguany. Una cinta filmada en Iphone 4S i que ha costat poc més de 14.000 euros, en paraules del seu director Pablo Larcuén.

La primera escena ja ens avisa de que tot, absolutament tot quedarà per a la posteritat; una petita referència a REC (2007), de Jaume Balagueró i Paco Plaza, film que ha fet cèlebre la frase “Grábalo todo”. Hooked up és la típica història de dos joves nord-americans que visiten Barcelona per conèixer (i tastar) la nit de la capital catalana. Fins aquí tot normal. Però les coses es compliquen quan lliguen amb dues noies i decideixen marxar a un racó més tranquil per passar a l’acció. Però la nit acaba (o comença) d’una altra manera: l’horror s’apodera de l’escena per inquietar-nos fins al final. El film es podria incloure dins el gènere del found footage, molt popular en els darrers anys gràcies a cintes com REC, Project X i Paranormal Activity. Un gènere que aporta realisme i proximitat a l’espectador, el qual s’integra en l’obra. L’ús de la càmera en mà, la pantalla borrosa i el punt de vista múltiple són algunes de les particularitats del found footage.

Hooked Up és una pel·lícula correcta i amb una tècnica innovadora. A qui se li hauria acudit mai que amb l’Iphone ens podríem convertir en els pròxims Juan Antonio Bayona i Jaume Collet-Serra?

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca