Ceguesa argumental

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La xinesa Blind Detective s’alça com una de les favorites a Premi del Públic

Un dels aspectes més interessants del cinema asiàtic és la manera de tractar els problemes i controlar les emocions. Després de passar pels festivals de Toronto i Cannes, la següent parada de Blind Detective era SitgesHa captivat a públic i crítica per allà on ha passat gràcies a la fórmula de thriller policíac amb tocs d’humor cantonès.

El director Johnnie To ha sabut donar a l’audiència el que demanava: una pel·lícula de suspens, amb segell d’autor i amb un xic de comèdia negra. Un còctel que ha resultat ser força efectiu. La química entre els actors protagonistes és potent, i comparteixen diàlegs enginyosos i amb dobles interpretacions. El detectiu Johnston (Andy Lau), un dels més famosos del país, deixa la feina després de tenir un accident que el deixa totalment cec. Tot i això, continua col·laborant amb la policia de Hong Kong. Durant una de les seves accions tàctiques topa amb l’agent especial Ho (Sammi Cheng), una dona obsessionada amb la desaparició de la seva germana petita. Els dos protagonistes formaran un tàndem que combinarà la destresa de Johnston per resoldre enigmes amb el domini de Ho de les arts marcials . Si a això li sumem altes dosis d’escenes adrenalítiques, amb armes de foc entre mig i la guerra de sexes com a convidada especial, surt una pel·lícula que funciona a primera instància. Però a mesura que avança la cinta el guió fluixeja. Ens podem sentir perduts i confusos en algun moment del metratge, en el què ni els propis personatges entenen cap a on van. Sembla com si el director volgués fer-nos sentir a la pròpia pell la duresa de ser cec i estar desorientat.

- Publicitat -