El misteri d´una dona en Topless

En Sergi Pàmies ha engegat un debat d´estiu sobre com cal mirar els escots, que aquests dies se´ns mostren generosament. Jo penso que és un debat in obliquo sobre la qüestió major de com cal reaccionar davant els topless que nublen -o il.luminen segons com es miri- la nostra vista a la platja.

A mi hi ha una cosa en tot això que no em quadra -des del punt de vista del varó, que és el que més conec. Se´ns posa davant unes formes que atraen la nostra vista, però a l´hora hem de fer l´esforç de no mirar-ho. Oi que és incòmode estar sentat al tren a la vora d´algú que xerra, mirant de no escoltar el què diu? Tradicionalment les noies em poca roba s´exposaven als pòsters dels mecánica o dels camioners. Però estaven allà perquè les miréssim. Ara en canvi, no podem mirar les veïnes, encara que exposin una part major de la seva anatomia? Penso que és una postura farisàica.

Siguem honestos. L´única estratègia seriosa perque els varons no resseguim les belles superficies de les nostres veïnes és que no ens les facin tan evidents. Perquè ens les ensenyen, si no n´hem de gaudir? A més, ens fan mal perquè  si les veiem les volem tocar, almenys en la nostra imaginació.

La dona és un misteri per l´home -com tan bellament expressa John Steinbeck al seu conte The Pearl. Una dona mai no deixa de sorprendre. Sempre te´n queda un tros per conèixer.  No vols deixar de mirar-la, ni de des-cobrir-la.

Aquesta tendencia eròtica, és una trasposició en el plànol físic de la profunda tendència masculina de viure per al descobriment i coneixement de la dona. Rellegia aquests dies David Cooperfield, que orienta la seva vida a aprendre i treballar, per fer diners que el permetin assolir Dora, que és tota una dama.

Jo em pregunto, quin interès resta per les veïnes si ja els hi veig tot? Jo estic segur que a mig termini les parelles del topless tenen més problemes d´estimul sexual. I ara entenc també perquè el meu cunyat es va separar, després de viure en parella cinc anys, quan finalment va decidir casar-se i afillar-se. El casar-se li va afegir penes, a uns plaers que ja tenia ben coneguts. Ara resultarà que l´antiga doctrina de la modèstia i continècia és la sexualment més plaent.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El PSC contra la gestió de les residències d’El Homrani

El PSC-Units vol que el Parlament reprovi la gestió de les residències de gent gran durant la pandèmia de la covid-19 feta pel conseller...

El PSC qüestiona la capacitat de Vergés per encapçalar el departament de Salut

El president del PPC i diputat del Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, per la seva...

Primers retrets de Colau al Govern per les mesures per frenar els rebrots

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimecres a la Generalitat una reunió perquè informi l'Ajuntament sobre els detalls del dispositiu de rastreig...

La Vall d’Aran supera el brot de Covid-19 detectat a finals de juny

El Conselh Generau d'Aran ha assegurat aquest dimecres que "dona per tancat el brot de covid-19 que es va detectar a final de juny"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca