Diumenge 31 Maig, 2020

Un poble unit alegre i combatiu

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les...

La peripècia de Cs per relacionar el tancament de Nissan amb l’independentisme

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat el tancament de la planta de Nissan a Barcelona...

George Floyd i les flames del oprimits

George Floyd no va tornar a sa casa i tota la seua ciutat va decidir que ja n’hi havia...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Joan Vea

Més de 24 hores després de l’11 de setembre, ningú no posa en dubte que la Via Catalana ha estat un èxit incommensurable, amb centenars de milers de persones eixint al carrer i repartint-se arreu del territori. Una demostració de capacitat de mobilització i d’organització, amb més de 30.000 voluntaris que van fer possible que avui parlem d’aquest èxit.

Un dels punts més èpics de tota la cadena humana va ser el punt en que el compositor vinarossenc Carles Santos i Lluís Llach es van agafar de la mà per unir la cadena humana al Principat amb els milers de valencians que anàrem fins a la vora sud del riu Sénia, per ensenyar al món que, com diuen a les Terres de l’Ebre i al Baix Maestrat, “lo Sénia no és frontera”, malgrat els intents de prohibició i la criminalització de l’acte per part dels governs espanyol i valencià.

El PP valencià ha intentat vendre que el #tramPV de la Via Catalana, anava a ser una invasió de catalans que vindrien a conquerir el País Valencià, recuperant els vells fantasmes de l’anticatalanisme. Unes declaracions que ens negaven la condició de valencians a aquelles persones que volíem participar de la cadena humana, afirmant en tot moment que tots els valencians volen ser espanyols i que la cadena humana era una agressió contra les que ells anomenen “senyes d’identitat valencianes”. El govern valencià prefereix tractar d’estrangers a una part de la ciutadania a la qual diu representar, abans que admetre que hi ha altres projectes nacionals que no passen pel que PP i PSOE van segellar amb la reforma de l’Estatut d’Autonomia en 2006.

Res més lluny de la realitat. El dia 11, 5.000 valencians i valencianes van anar a Vinaròs des de tots els racons del país, tot desbordant les previsions de l’organització i es van aplegar per construir una cadena per unir-se amb la Via Catalana i que la frontera administrativa que la gent de les comarques del nord del País Valencià i de les Terres de l’Ebre esborra cada dia no posara punt i final a la Via Catalana, perquè la nació continua més enllà del Sénia.

La resposta de la gentada que hi havia mostra que hi ha una part de la societat valenciana que no es sent identificada en el model de “valencianía” que ha imposat el PP en els gairebé 20 anys que ocupa la Generalitat, que no vol que el PP utilitze unes “senyes d’identitat” inventades per enfrontar uns valencians contra uns altres i que reclama que els valencians, la gent del País Valencià, som un subjecte polític que té capacitat per a decidir el nostre futur de manera democràtica, sense que ningú ens impose cap projecte nacional o no vullguem estar.

A Vinaròs els valencians vam cridar ben fort al món que no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu!

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Països aïllats, hospitals transformats i dificultats dels donants: els reptes del trasplantament de medul·la en pandèmia

Els trasplantaments de medul·la de donants que no són familiars van caure un 69% a l'Estat a l'abril, quan se'n van fer 11 (36...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia....

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca