Qui fa què i qui ho paga

Miquel Buch

El projecte de Llei de Governs Locals presentat per la Generalitat de Catalunya és un pas més i necessari per regular el món local. És la voluntat del diàleg i consens del govern català amb el món local.

L’administració local acapara el menor deute públic de totes les administracions públiques de l’estat amb només el 3,4% del total. Som doncs l’administració que ha gestionat millor els seus recursos, a banda de ser la més ben valorada per part dels ciutadans. I és que els alcaldes i alcaldesses són els representants polítics que tenen un contacte més directe amb el ciutadà i que coneixen millor quines són les seves inquietuds i necessitats.

La proximitat i el coneixement del territori ens ha portat a que els Ajuntaments, en molts casos, es vegin obligats a prestar serveis que no els pertoquen. Recordem que 1 de cada 4 euros gastats pels municipis són per prestar serveis sense el finançament necessari ni estar-ne obligats per llei.

Per tant, la presentació del projecte de Llei de Governs Locals és un pas molt important, però cal que vagi acompanyada d’una Llei de Finançament que deixi clares quines són les obligacions i prioritats dels Ajuntaments i, sobretot, qui les ha de pagar. Sempre amb l’objectiu de vetllar pels interessos i el benestar de la ciutadania dels pobles i ciutats de Catalunya.

- Publicitat -

 

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca