Qui fa què i qui ho paga

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Miquel Buch

El projecte de Llei de Governs Locals presentat per la Generalitat de Catalunya és un pas més i necessari per regular el món local. És la voluntat del diàleg i consens del govern català amb el món local.

L’administració local acapara el menor deute públic de totes les administracions públiques de l’estat amb només el 3,4% del total. Som doncs l’administració que ha gestionat millor els seus recursos, a banda de ser la més ben valorada per part dels ciutadans. I és que els alcaldes i alcaldesses són els representants polítics que tenen un contacte més directe amb el ciutadà i que coneixen millor quines són les seves inquietuds i necessitats.

La proximitat i el coneixement del territori ens ha portat a que els Ajuntaments, en molts casos, es vegin obligats a prestar serveis que no els pertoquen. Recordem que 1 de cada 4 euros gastats pels municipis són per prestar serveis sense el finançament necessari ni estar-ne obligats per llei.

Per tant, la presentació del projecte de Llei de Governs Locals és un pas molt important, però cal que vagi acompanyada d’una Llei de Finançament que deixi clares quines són les obligacions i prioritats dels Ajuntaments i, sobretot, qui les ha de pagar. Sempre amb l’objectiu de vetllar pels interessos i el benestar de la ciutadania dels pobles i ciutats de Catalunya.

 

- Publicitat -