Barcelona je t’aime. Sor Rita

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

C/ Mercé 27, Barcelona 08002

http://www.sorritabar.es/

Com arribar-hi? Metro L4 Jaume I

Caminant pel carrer Mercè del barri gòtic de Barcelona, de sobte, va aparèixer una misteriosa llum provinent de l’interior d’un local. Vaig aclucar els ulls i, tot seguit, vaig poder divisar una figura femenina coberta pels hàbits d’una monja. Aquella misteriosa imatge, pròpia d’una revelació divina, va dir-me: -“Filla meva, el Kitsh i el barroc més carregat tornen, vet aquí el meu santuari! Vull que tots els amics, zorritas y zorrones, pecadors i pecadores del segle XXI peregrinin fins aquesta, la meva llar”.

Sense pensar-m’ho dues vegades vaig seguir-la amb curiositat cap a aquell misteriós local. Davant meu, a l’entrada principal, es dibuixava un missatge ferotge i pecaminós: “Hagas lo que hagas ponte bragas”. Jo com soc una dona de bé vaig pensar que potser aquell no era el lloc més adient per a mi. Tanmateix, la monja va emprar les seves armes persuasives per incitar-me i conduir-me de la mà cap a aquell camí on els set manaments eren, ja, el de menys.

Com si d’un somni es tractés, la monja Sor Rita m’havia portat fins a l’interior d’alguna de les pel·lícules més kitsh de Pedro Almodóvar. L’escenari era pinzellat per tapissos de lleopard, miralls de camerino, perruques, sabates de tacó que, amb encant, farcien el sostre. Tanmateix, el que més em va impressionar va ser la secció de Barbies practicant entre ells i elles totes i cada una de les postures del Kamasutra. Tota una fauna delirant. Les actrius i els actors més celebres del segle XXI emmantellaven les parets de l’escena de tota una secció del local. Més endavant un mural religiós protagonitzat per verges, cristos, sants i santes. Però, el més increïble va ser la sublim imatge de la monja Sor Rita que protagonitzava amb força la sobirania del local. A més a més, tot aquest clima kitsh es movia al ritme de la música de Paloma San Basilio, Camilo Sesto, Rafaella Carrá, Marisol, Patty Pravo, Supremes, Ronettes, Los Mismos…

El local Sor Rita obre tots els dies de la setmana i cada dia ve acompanyat d’una sorpresa diferent. Els dilluns s’omple de màgia i misteri, ja que podem prendre un còctel per deu euros a l’hora que ens llegeixen les cartes del tarot. Els dimarts podem prendre una copa i sopar buffet lliure per només cinc euros. Tampoc ens podem perdre el karaoke de música retro que ens espera els dimecres a partir de les vuit de la tarda. A més, el dijous també se’ns presenta amb una oferta molt suggerent de begudes (Beefeater, Bombay, Hendricks, etc.) a un preu molt especial. I per si tot això fos poc, també podem celebrar el nostre aniversari amb atractius descomptes en vi i cava.

Podríem dir que l’impacte visual que transmet la cocteleria Sor Rita és innovador, cosmopolita i un selecte espai pels amants del cinema espanyol. Almodóvar, Carmen Maura, Rossi de Palma, Chus Lampreave i Alaska volen donar-vos la benvinguda a aquesta fauna Kitsh i Retro al bell mig de la ciutat de Barcelona.

Bar Sor Rita. / www.sorritabar.es
Bar Sor Rita. / www.sorritabar.es

 

- Publicitat -