Montjuïc, estrena i maneta

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Del Camp Nou al Lluís Companys. El Barça femení també s’ha hagut d’adaptar a jugar partits en aquest nou escenari mentre la reforma del Camp Nou segueix en marxa. Un partit de categoria, un clàssic d’alt nivell amb un ambient impressionant. Les grades de Montjuïc plenes a vessar, l’afició amb la samarreta del Barça animant a l’equip durant els 90 minuts i els somriures dels nens i les nenes han arrodonit una jornada perfecta.

Un partit marcat per l’absència de Paredes i sobretot, d’Alèxia Putellas -corejada en el minut 11 de partit- amb molèsties al genoll. La prèvia de la maneta ha tingut nom i cognom: Marta Torrejón. 400 partits com a jugadora del club de la seva vida.

5-0: exhibició de futbol, individual i col·lectiva. Un clàssic més que es queda a Barcelona i un titular: el Barça s’ha imposat en els 12 duels contra les blanques.

Aitana Bonmatí s’ha estrenat en aquest camp marcant el primer gol. La pilota d’Or ha fet de les seves per marcar un golàs impossible per Misa i celebrant el gol amb una celebració especial dedicat a l’equip Genuine. No podem passar per alt, la genialitat i màgia de Hansen, quin privilegi poder veure jugar aquesta jugadora fent espectacle en el millor club del món. Mariona també ha volgut destacar en aquest clàssic, amb gol i amb un recital de joc de com jugar entre línies i llegir els moviments de les seves companyes.

Claudia Pina també ha volgut marcar en aquest festival. El petó a l’escut i el somriure de la jugadora en marcar el gol, demostrava un cop més la passió que sent pel futbol i sobretot per aquests colors.

Vicky López ha acabat fent la ‘maneta’ y  amb 17 anys i 116 dies, s’ha convertit en la futbolista més jove en marcar en un clàssic, superant a Ansu Fati (17 anys i 358 dies).

Un partit amb nota excel·lent de totes i cadascuna de les jugadores del Barça i també per a l’afició. Ni més ni menys que 38.707 persones s’han desplaçat a l’estadi per veure aquest clàssic. Uns números que demostrenclarament com el futbol femení segueix creixent.