El Govern veu “acreditades males praxis” en la sentència de Borràs

La consellera assegura que el gabinet jurídic de la Generalitat estudia el text per abordar l'abast i les conseqüències

Publicitat

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, considera que han quedat acreditades les “males praxis” de la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. En una atenció als mitjans de comunicació al Masnou (Maresme), Vilagrà ha apel·lat a l’indult, com també ho fan els mateixos jutges en la sentència, i que qualifica de “desproporcionada”. “S’han acreditat unes males praxis que no tenen cabuda en el marc d’unes institucions catalanes que volem transparents i obertes”, ha dit. El gabinet jurídic de la Generalitat està analitzant el text per abordar l’abast i les possibles conseqüències que se’n puguin derivar, tot recordant que Borràs té possibilitat de presentar recurs.

Vilagrà ha destacat que s’ha fet una primera lectura del text, tot apuntat la desproporció de la resolució. “Els mateixos jutges qualifiquen de desproporcionada la sentència”, ha dit, assenyalant que ells mateixos obren la possibilitat d’acollir-se a un indult i que també hi ha possibilitat de presentar-hi recurs.

“El gabinet jurídic està llegint amb atenció la sentència per veure l’abast dels fets i les conseqüències”, ha dit la consellera. Amb tot, ha afegit que és previst que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, valori públicament el text aquest dijous a la tarda.

En clau de partit, ha destacat que ERC està compromès amb la lluita contra la corrupció. “Les males praxis no poden ser la pràctica d’una administració catalana, i no hi caben ni excuses ni camins del mig”, ha afegit.

Sobre la possibilitat que el govern espanyol s’avingui a concedir l’indult perquè Borràs eviti l’entrada a la presó, no ha volgut pronunciar-se al respecte, considerant que és “precipitat” saber el rumb que agafarà el procediment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes