Junts qüestiona la transparència dels acords de la taula de diàleg

Torna a exigir la compareixença d'Aragonès pel "resultat" de reformar el Codi Penal

Junts torna a reclamar la compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, per explicar “el resultat” de la reforma del Codi Penal. “Volem saber què ha passat, què s’ha pactat i com afecta no només als líders de l’1-O, sinó a les persones encausades al jutjat número 13 i la resta de persones encausades independentistes”, ha exigit el portaveu del partit, Josep Rius, en una atenció als mitjans aquest dilluns. Si bé ja ho va demanar al desembre quan es van revelar la derogació de la sedició i els canvis en el delicte de malversació sense ànim de lucre, Junts insisteix en la compareixença: “Li reclamem transparència i rendiment de comptes”.

Publicitat

Així, Junts afegeix pressió a Aragonès després que la Fiscalia hagi demanat set anys de presó per a Josep Maria Jové i 32 anys d’inhabilitació, sis anys i tres mesos de presó i 27 anys i tres mesos d’inhabilitació per a Lluís Salvadó i un any d’inhabilitació per a Natàlia Garriga pel referèndum de l’1 d’octubre.Tal com ja va fer la setmana passad ael secretari general de Junts, Jordi Turull, el portaveu el partit ha reiterat aquest dilluns la crida per “reprendre” l’acció conjunta de l’independentisme: “Només la força de la unitat ens farà avançar cap a la independència”.

Preguntat per com la crisi a l’ANC pot afectar precisament la unitat del secessionisme, Rius ha avisat que cal “una estratègia conjunta”. “No entraré a valorar (una qüestió interna de l’ANC), però faig una defensa aferrissada de l’estratègia unitària de tot l’independentisme”, ha subratllat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes