ERC veu el PSOE “acomplexat per la dreta”

Pregunta als socialistes si es posaran "al costat dels jutges i avalarà la repressió"

“Què farà el govern del PSOE, davant les noves peticions de presó?”. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha apujat el to contra els socialistes, després que la fiscalia demanés divendres set anys de presó per a Josep Maria Jové; sis anys i tres mesos de presó per a Lluís Salvadó; i un any d’inhabilitació per a Natàlia Garriga pel referèndum de l’1-O. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns, Vilalta ha preguntat al president espanyol i líder de PSOE, Pedro Sánchez, si es posarà “al costat dels jutges i avalarà la repressió i la impunitat judicial”, o bé si defensarà les seves pròpies reformes, en referència al nou Codi Penal. En aquest sentit, Vilalta considera que Sánchez està “acomplexat per la dreta més extrema”.

Publicitat

La fiscalia demana set anys de presó per a Jové, president del grup parlamentari d’ERC, i 32 anys d’inhabilitació. A més, per a Salvadó, president del Port de Barcelona, demana sis anys i tres mesos de presó i 27 anys i tres mesos d’inhabilitació. Finalment, per a la consellera Garriga li reclaman un any d’inhabilitació.

A Jové i Salvadó els acusa dels delictes de malversació agreujada, prevaricació i desobediència, mentre que a la consellera de Cultura li atribueix només aquest últim.

Els reclama també multes que van des dels 18.000 euros de Garriga, els 24.000 de Salvadó i els 30.000 de Jové. A aquests dos últims, a més, els demana 754.920 euros en concepte d’indemnització a l’erari públic pel “perjudici patrimonial causat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes