La compravenda d’habitatges en caiguda lliure

Cau un 10,9% a Catalunya en l'últim trimestre del 2022, fins als 24.000 immobles

La compravenda d’habitatges va caure un 10,9% a Catalunya el quart trimestre del 2022 en comparació amb els tres mesos anteriors, fins a arribar a 24.038 operacions inscrites, segons un informe del Col·legi de Registradors conegut aquest dijous. Aquesta davallada trenca la dinàmica de creixements que s’ha registrat la resta de l’exercici, amb un l’increment del 3,6% entre juliol i setembre, del 3,4% entre abril i juny i del 13,9% entre gener i març. Les dades reflecteixen l’efecte que ha tingut la pujada de tipus d’interès per part del Banc Central Europeu que van començar el període analitzat a l’1,25% i van acabar al 2,5%. El preu mitjà va disminuir un 0,6% fins als 2.417 euros per metre quadrat.

Publicitat

Del total de transaccions, 2.623 eren d’habitatges nous i la resta, de segona mà.

A escala estatal, Aragó lidera la davallada d’operacions (un 22,3% menys), seguida de Canàries (-21,7%) i Castella la Manxa (-15,9%), mentre que la única que registra números negatius és Extremadura (+0,1%). Pel que fa al preu per m2, Catalunya es queda en quart lloc, superada per la Comunitat de Madrid, les Illes Balears i el País Basc.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes