La comunitat jueva de Barcelona acusa Colau “d’antisemitisme sofisticat”

L'entitat afirma que la decisió de trencar relacions amb Israel no representa "Barcelona ni els seus ciutadans"

La Comunitat Israelita de Barcelona, al costat de la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya, ha acusat l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, de practicar un “antisemitisme sofisticat”, després que aquest dimecres hagi anunciat que trenca relacions amb Israel. L’entitat “rebutja i lamenta” un anunci fet “amb l’únic suport de 4.000 signatures, per decret i sense debat” i considera que la decisió “no representa, ni en forma ni en fons, el que és Barcelona ni els seus ciutadans”. La comunitat jueva barcelonina denuncia que en les darreres setmanes “ha anat creixent la pressió” al seu entorn “arran de la campanya de l’Ajuntament”, una situació que viu “amb gran preocupació” i que ha traslladat per carta a Colau.

Publicitat

L’entitat considera que l’Ajuntament de Barcelona “no ha tingut en compte” que Tel-Aviv és un “exemple de convivència” i veu “amb summa preocupació” com només es qüestionen les accions i la legitimitat de “l’únic país jueu del món”.

Finalment, la Comunitat Israelita de Barcelona entén que cal “obrir vies per debatre els problemes” en lloc de prendre decisions “unilaterals” que “destrueixen la important tasca acomplerta fins ara entre la societat de Barcelona i la de Tel-Aviv, amb excel·lent resultat per a totes dues fins al moment”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes