Rufián recomana a Sánchez que infiltri un policia “al PP o a Zarzuela”

El president espanyol esquiva la qüestió i diu que espera un acord amb els socis sobre la 'Llei mordassa'

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha retret al president espanyol, Pedro Sánchez, la infiltració d’un policia nacional a moviments socials de Barcelona. Durant la sessió de control, Rufián ha recordat a Sánchez que l’article 282 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal només permet la infiltració en cas de terrorisme, tracta, segrest, prostitució, venda d’explosius o material nuclear i tràfic de drogues. “Quins delictes perseguien a casals, esplais i moviments veïnals?”, ha preguntat, perquè “cap d’aquests espais s’ha tancat ni cap de les persones ha estat empresonada”. “La pròxima vegada que vulguin infiltrar algú a una organització criminal, els suggereixo que ho facin al PP, a la Fundació Franco o a Zarzuela”, ha conclòs.

Publicitat

Rufián ha recordat a Sánchez que el policia acumula ara cinc denúncies per abusos sexuals, i li ha preguntat “on està el seu límit moral i ètic?”, perquè aquesta infiltració “ja no és només una amenaça a llibertats política i ideològiques, sinó també sexuals”. “Si segueixen així”, ha advertit, la ultradreta arribarà al poder.

En la seva rèplica, el president espanyol ha evitat fer cap referència a la qüestió. Ha demanat a ERC que reconegui que l’Estat ha escalat llocs al rànquing de qualitat democràtica de ‘The Economist’, i ha recordat que el seu govern té el ferm compromís de reformar la Llei de seguretat, la Llei mordassa, per eliminar els aspectes “més lesius”.

Sánchez s’ha limitat a recordar que el seu govern ha facilitat la tramitació de la proposició de Llei del PNB sobre aquesta qüestió i està treballant amb els socis en més de 50 esmenes, de les quals ja ha acordat 21 modificacions amb ERC.

“No podem deixar sense un marc de cobertura adequada la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra”, i “estic convençut que continuarem dialogant en una norma que garanteix l’exercici de llibertats i la preservació de l’ordre públic i la seguretat dels ciutadans”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes