Investiguen Glovo i Delivery Hero per un presumpte càrtel en el sector del repartiment a domicili

El regulador europeu antimonopoli va inspeccionar les instal·lacions del gegant alemany i de l'empresa catalana

La Comissió Europea investiga Glovo i Delivery Hero per una possible infracció de l’article del Tractat de Funcionament de la Unió Europea que prohibeix els càrtels i les pràctiques comercials restrictives. Representants del regulador antimonopoli europeu van inspeccionar les instal·lacions del gegant alemany a Berlín i de l’empresa catalana a Barcelona, segons va avançar Reuters i ha confirmat l’ACN. Els oficials europeus anaven acompanyats dels seus homòlegs de les autoritats nacionals de competència competents. La investigació es refereix a “un suposat acord o pràctica concertada per compartir mercats nacionals per a la comanda i el lliurament en línia d’aliments, queviures i altres béns”, segons va indicar la Comissió en un comunicat.

Publicitat

No hi ha cap termini legal per completar les investigacions, que dependran de la complexitat del cas.

Un cop coneguda la investigació, Glovo va assegurar que compleix “tots els requisits en matèria de competència establerts a la legislació vigent” i va afirmar que estan cooperant “activament” amb les autoritats. De la mateixa manera, l’empresa codirigida per Oscar Pierre i Sacha Michaud, recorda que “la investigació inicial no determina el resultat”.

De la mateixa manera, Delivery Hero va apuntar “està completament compromès” a col·laborar amb el regulador europeu i va afegir que la investigació “no significa que la Comissió hagi conclòs que hi ha hagut una infracció de la llei de competència i tampoc determina el resultat”.

Delivery Hero va prendre control oficialment de les accions de Glovo aquesta setmana, després que la junta d’accionistes aprovés la transacció anunciada a principis d’any. El gegant del repartiment alemany va acordar amb Glovo l’operació valorada en 2.300 milions d’euros.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes