L’ONU posa el focus en el ‘Catalangate’

Òmnium denuncia al Consell de Drets Humans de l'ONU que "Espanya ha incomplert la seva obligació d'investigar els fets"

Publicitat

El relator especial de l’ONU sobre els drets a la llibertat de reunió pacífica i associació, Clément Voule, ha assegurat aquest dilluns que el ‘Catalangate’ és un cas “rellevant” i creu que s’ha de pressionar els estats perquè s’aturi l’ús del Pegasus. Alertat del cas d’espionatge massiu a polítics i activistes independentistes pel president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, en una sessió del Consell de Drets Humans de l’ONU, Voule ha instat aquest òrgan a “adoptar mesures contundents” per tal que els països “prohibeixin l’ús de Pegasus”: “Ens posa en perill a tots”. Mentrestant, aquest relator aposta per una “moratòria a la venda d’aquest tipus de programaris espia”.

En la seva intervenció, el president d’Òmnium ha reclamat a Voule que intervingui per tal que el govern espanyol “faci una investigació immediata” del ‘Catalangate’. “Espanya va utilitzar Pegasus per atacar el cor de la democràcia: la societat civil i l’oposició política”, ha denunciat Antich, lamentant que l’executiu de PSOE i Podem hagi “incomplert la seva obligació d’investigar” l’espionatge a l’independentisme.Per això, Òmnium pressiona aquests organismes internacionals perquè ajudin a esclarir els fets i es pugui “sancionar els responsables”. “És fonamental per garantir que aquests actes intolerables no es repeteixin mai”, ha conclòs Antich.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes