Com superar la síndrome de la impostora?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Sigui sovint, o en moments puntuals, has arribat a sentir que el teu èxit personal ha estat gràcies al destí i no pas per mèrits personals? Si ho veus així, això té un nom: síndrome de la impostora. T’expliquem què és i com superar-ho.

Síndrome de la impostora: com superar-ho

Tens un ascens. Ho has aprovat tot. La teva família et felicitat. Però per algun penses que has tingut sort, que tu no has fet res per merèixer aquest reconeixement? Amiga, pateixes la síndrome de la impostora. Aquests són alguns passos perquè la puguis superar.

Planteja quina concepció tens sobre el fracàs. Què significa per tu fracassar? Si aprofundeixes en aquesta qüestió, entendràs com ho assimiles i per què li tens tanta por.

Estudia la relació que tens amb tu. T’agrada com ets? Si no és així, és lògic que no valoris els teus èxits. Cal començar a estimar-se!

Mai et comparis amb els altres. Recorda que moltes vegades idealitzem els altres. Per tant, la comparació no es basa en dades objectives i, moltes vegades, et farà sentir molt incòmoda i inferior a les altres.

Accepta que tens molt a veure amb els teus èxits. Dona’t el caprici d’elogiar-te! Els afalacs són bons. No els restis valor. Ets bona en allò que fas i, per això, has obtingut compensacions.

Parla amb un terapeuta o amb les persones estimades. L’ajuda d’un professional pot ser molt útil a l’hora de vèncer pors i remuntar la teva autoconfiança. A més, les persones més properes et poden fer veure el que vals.

Recorda que la síndrome de la impostora es relaciona amb una baixa autoestima, per la qual cosa hauràs de treballar per millorar-la. Si segueixes aquests senzills passos, milloraràs i, a més, podràs deixar de banda aquest problema.

- Publicitat -