Quant al partit d’avui, s’ha posat de cara molt aviat pels interessos locals. Un hat-trick de Gerard Deulofeu i una connexió bètica entre Cristian Tello i Marc Bartra han encarrilat el partit a la primera meitat. De fet, el combinat dirigit per Gerard López ja partia com a favorita davant d’una selecció jamaicana que continua sense trobar un nucli de futbolistes que la puguin portar de nou a un Mundial. A la segona part, Ferran Jutglà ha fet gala del seu idil·li amb el gol i ha posat la maneta a un marcador que ha reflectit el 6-0 final.

Montilivi durant el Catalunya – Jamaica | FCF

L’objectiu de la Federació Catalana de Futbol és recuperar el tradicional partit anual de la selecció catalana, després d’uns anys sense Selecció, ja que en els últims sis només s’havia disputat un enfrontament, el que va enfrontar Catalunya amb Veneçuela el 2019, també a Montilivi (2-1) Enrere queden els històrics enfrontaments del 2004 contra el Brasil (2-5) i l’Argentina (0-3), o les altres dues visites de la selecció ‘albiceleste’, el 2008 (1-3) i el 2009 (4-2). En aquesta ocasió, el rival ha estat el combinat jamaicà, el quart de la classificació del grup de la CONCACAF per al Mundial de Qatar 2022 i actual número 64 del rànquing mundial. Una selecció que compta amb bons jugadors com Michail Antonio, davanter del West Ham, Ravel Morrison, centrecampista del Derbi County, i Kemar Lawrence, un clàssic de la MLS i que després de passar pel futbol belga aquesta temporada ha passat a jugar a la MLS. Cap d’ells ha trepitjat Montilivi, fet que diu molt del nivell del combinat visitant d’avui i del partit que la gent de Girona ha pogut presenciar.

El 2019, en el darrer partit de la Selecció Catalana contra Veneçuela, els jugadors de ‘La Vinotinto’ van denunciar al final del partit contra Catalunya a Montilivi que la marca esportiva que els vestia, Givova, no els va portar les samarretes oficials per poder jugar el matx, i que van haver de comprar-ne al Decathlon i camuflar-les perquè semblessin les de veritat. Avui no ha passat, per sort, però Oquassa Chong, jugador jamaicà de l’Esbjerg fB de Dinamarca, va arribar a la concentració que va iniciar el seu equip a la Garrotxa el passat dilluns amb una preocupació molt gran, ja que va arribar després de fer transbord a Amsterdam, on li van perdre les maletes. Tot arreglat, ja que des de la recepció de l’hotel on s’ha allotjat la selecció van aconsellar que truqués a l’agent per tal de posar-se en contacte amb Nike Spain, que n’hi ha aconseguit un parell per a poder disputar un partit que no ha donat per a més.

No deixen de ser uns fets aïllats, però que diuen molt de la tipologia de partit en els quals s’han convertit un amistós que ha deixat de gaudir de la festivitat i la reivindicació que el caracteritzaven. Tots som conscients que una Selecció Catalana oficial podria aspirar a classificar-se per a Mundials i Eurocopes, i a oferir un molt bon nivell en aquests campionats. També sabem que costarà molt de veure-ho, ja que mai ha estat afiliada a la FIFA ni al Comité Olímpico Internacional, però una Selecció que ha gaudit de jugadors com Kubala, Di Stéfano, Cruyff, Valdés, Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta o Busquets mereix molt més que un simple amistós com el que hem viscut a Montilivi aquest dimecres.