El jurat popular declara culpable d’assassinat per unanimitat l’acusat de matar l’amant de la seva exparella a Vila-seca

La fiscalia demana 18 anys de presó, l'acusació rebaixa la petició a 20 i la defensa en sol·licita 7 anys i mig

El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat l’acusat de matar a ganivetades l’amant de la seva exdona a Vila-seca (Tarragonès) l’agost de 2020. La decisió s’ha pres per unanimitat. El tribunal ha considerat provat que l’acusat va entrar a l’habitatge on dormia la parella amb dos ganivets i guants i que va propinar diverses punyalades a la víctima, que li van causar la mort, sense que aquest es pogués defensar. La fiscalia ha demanat una pena de 18 anys de presó per un delicte d’assassinat i violació de domicili. L’acusació particular ha rebaixat la seva petició a 20 anys mentre que la defensa n’ha demanat 7 anys i mig. El tribunal ha fet públic el veredicte aquest dimarts al vespre. El judici ha quedat vist per sentència.

Publicitat

El jurat popular ha aprovat per unanimitat tots els punts del veredicte, excepte el que indicava que la víctima s’hagués pogut defensar davant de l’agressió de l’acusat. En aquest cas, vuit dels nou membres han votat a favor que la víctima no es va poder defensar. Així mateix, el tribunal ha considerat provat que l’acusat es va desplaçar des de Barcelona a Vila-seca el dia del crim, que va comprar els ganivets i els guants en establiments de la zona i que va esperar el moment “oportú” per entrar sense permís del propietari al domicili, on dormien l’exparella de l’acusat i la víctima.

Els membres del jurat també han considerat provat que l’acusat havia consumit cànnabis i cocaïna durant els set mesos anteriors als fets, però han sostingut que aquest consum només li va disminuir de forma “lleu” la seva capacitat de discernir entre el bé i mal. A més, també han declarat que les diverses ferides per arma blanca propinades per l’acusat al tòrax i a l’abdomen- que van afectar l’artèria pulmonar i el fetge, provocant un xoc hipovolèmia- van ser les causants de la mort de l’home.

Penes de 18, 20 i 7 anys i mig

El ministeri fiscal ha demanat una pena de presó de 18 anys pel delicte d’assassinat i de violació de domicili. El fiscal ha sol·licitat al magistrat que a l’hora d’emetre la sentència tingui en compte que es tracta d’un cas de violència vicària. “La nostra petició és de màxims i demanem que la violència vicària no es redueixi als vincles matrimonials o sanguinis, ja que la violència de l’acusat ve determinada per la no acceptació de les decisions preses per la seva exdona”, ha dit el fiscal.

L’advocat de l’acusació particular ha destacat que han fet un “esforç considerable” per rebaixar la petició inicial de 25 anys de presó a 20. “Estem davant del pitjor delicte del penal com és llevar la vida a un noi jove”, ha afirmat el lletrat. L’acusació particular també ha requerit la mateixa indemnització de responsabilitat civil que la fiscalia. Inicialment, havien sol·licitat una indemnització de 250.000 euros per cada un dels fills de la víctima i 150.000 i 100.000 per la mare i germana de l’home mort, respectivament.

Per la seva banda, la defensa, que demanava l’absolució a l’inici del judici, ha sol·licitat una pena de 7 anys i mig pel delicte d’assassinat i tres mesos per la violació de domicili. El seu advocat ha rebutjat la declaració de culpabilitat del jurat popular i ha requerit que es tinguin en compte, com a atenuants, el fet que el seu client confesses el crim, així com que el va cometre per la circumstància d’una “profunda ofuscació” arran de la separació amb la seva dona i pel fet que va descobrir que ella mantenia una relació sentimental amb el seu amic. “El meu patrocinat mai li va recriminar la relació amb la víctima, l’exparella mai va ser objecte de violència vicaria”, ha assegurat el lletrat.

L’acusat va matar a ganivetades la víctima

Els fets es remunten a la matinada del 27 d’agost de l’any 2020, quan l’exdona de l’acusat i la víctima estaven a casa del pare d’ella, en un habitatge situat al municipi de Vila-seca. La parella dormia quan l’acusat va irrompre a l’habitació amb dos ganivets i amb les mans protegides amb guants. En el primer dia de judici, l’exparella de l’acusat va declarar que es va despertar quan va notar moviments al llit i que va veure la figura de la víctima caient i a l’acusat a l’altra banda del llit. La dona va assegurar que va patir una situació de xoc.

En la seva declaració, la testimoni principal del crim va explicar que feia disset anys que era parella amb l’acusat, amb qui tenen tres fills en comú i s’havien fet parella de fet en néixer el seu primer fill. També va detallar que des de feia un any, tenia una relació sentimental amb la víctima, que portaven en secret. L’home assassinat era marit de la neboda de l’acusat i també amic seu, segons van testificar la exdona de l’acusat i els familiars del mort.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes