Vilalta intueix que hi ha molta més gent del sector independentista víctima de l’espionatge massiu

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, Ei intueix que hi ha més persones de l’entorn independentista que han estat víctimes de l’espionatge massiu amb Pegasus. En una trobada del partit sobre el món local a Castellcir (Moianès), Vilalta s’ha alineat amb les informacions que publica aquest dissabte ‘El Confidencial’, on s’eleva fins a 150 les persones possiblement investigades en el marc del ‘Catalangate’, incidint en persones fora de la primera línia política. És per això que exigeix transparència al govern espanyol i concretament al PSOE, assegurant que la comissió de secrets “no és efectiva” perquè no es podrà fer públic el seu contingut, i retreu al PSC que no reclami responsabilitats.

“Fins ara hi figuren unes 65 persones investigades, però intuïm que que l’abast pot ser molt més gran”, ha assegurat Vilalta, considerant que hi ha moltes més persones que han estat en contacte amb els espiats inicialment i que també es veuen afectats pel cas. “Entre ells hi ha quatre presidents de la Generalitat i presidents del Parlament, és un atac a les institucions del país, però també un atac a tota la ciutadania”, ha dit.

Ha lamentat el que qualifica com “escàndol majúscul, tot lamentant les paraules de la ministra de defensa, Margarita Robles, reconeixent les escoltes. “El govern espanyol hauria d’invetsigar i ser transparent amb la ciutadania i assumir les corresponents responsabilitats”, ha afegit.

De la mateixa manera, ha lamentat “el paperot” que assegura que està fent el PSC en no tenir una “actitud valenta” a l’hora de reclamar posar llum al cas i demanar responsabilitats. Amb tot, considera que la comissio de secrets no serà efectiva en no poder transcendir el que s’hi expliqui, i recorda a l’executiu espanyol que no hi ha alternatives que no passin pel sobiranisme a l’hora de tirar endavant la legislatura.

- Publicitat -