Abacus posa en marxa a Barcelona la primera de les 15 llibreries que té previst habilitar arreu de Catalunya

La cooperativa implementa una estratègia per servir llibres en 24 hores a qualsevol punt de l'Estat

Abacus ha inaugurat aquest dijous al número 269 del carrer de Còrsega de Barcelona la primera de les 15 llibreries que té previst habilitar arreu de Catalunya aquest any, que sumades superaran els 12.000 metres quadrats. La iniciativa empresarial de la cooperativa va acompanyada de la implementació d’una nova estratègia que ha de permetre que qualsevol persona pugui accedir a qualsevol llibre en 24 hores des de qualsevol indret de l’Estat. És el pla d’acció que la firma tira endavant per “donar més protagonisme al llibre”, segons una nota que ha fet pública, i afavorir l’accés a “quasi tot el fons editorial existent” des de qualsevol punt de la geografia estatal.

Publicitat

La nova llibreria d’Abacus a Barcelona disposarà de més de 50.000 títols, dels quals prop de 15.000 corresponen a llibre infantil i juvenil. La cooperativa preveu dinamitzar l’espai amb un programa d’activitats que inclou autors, editors, crítics i altres agents rellevants del sector.

La resta de les noves llibreries, en realitat remodelació d’establiments ja existents, s’ubicaran a Vic, Sant Cugat, Girona, Badalona, Sabadell, Lleida, Tarragona, Manresa, Reus, Mataró, Terrassa i l’Hospitalet de Llobregat, així com als barris de Fabra i Puig, Urquinaona i Sants a Barcelona.

Pel que fa a la nova estratègia de venda en línia, Abacus disposarà de més de 160.000 títols a la central logística de Vilanova del Camí (Anoia). L’usuari podrà rebre el que adquireixi en menys de 24 hores al seu domicili o a través del sistema ‘cilck & collect’ a l’establiment que trïi de la cadena.

A banda, l’empresa potenciarà l’atenció als lectors a partir d’un equip de llibreters amb “àmplia experiència i coneixement”, tant de les novetats editorials com dels títols de fons.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes