La Junta de portaveu tomba que es debati al Parlament la proposta de la CUP per garantir el català a l’escola

La Mesa admet a tràmit les dues iniciatives per fer front al 25% de classes en castellà

La majoria de la Junta de Portaveus ha rebutjat que la proposta de la CUP per garantir el català a l’escola a través d’una modificació de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) es debati en el pròxim ple previst per a la setmana que ve. Formalment la Junta de Portaveus no ha debatut en quin ple s’abordarà la proposta inicialment presentada per ERC, Junts, PSC-Units i comuns per reformar la llei de política lingüística com a resposta a la sentència del TSJC que obliga al 25% de classes en castellà. De fet, en les reunions d’aquest òrgan només es parla dels temes que es tractaran en el proper ple del Parlament però no més enllà. La Mesa, com és perceptiu, ha admès a tràmit les dues propostes sobre el català a l’escola.

Publicitat

Segons ha explicat el portaveu dels comuns al Parlament, David Cid, s’ha acordat amb PSC-Units, ERC i Junts donar més marge a la tramitació de la modificació de la llei de política lingüística. L’objectiu és refer l’acord després que Junts se n’hagi allunyat poques hores després de firmar-lo argumentant manca de consens amb el sector i entitats en favor del català. Així doncs, tot apunta que es debatrà i votarà en el ple de l’última setmana d’abril previst del 26 al 28.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes