Mediteu i que la força us acompanyi

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Respiro. Em concentro. Segueixo respirant. Res em destorba.

Mentre medito sento que puc fer-ho tot: puc ser asseguda al terra de casa o nedant al mig del mar, respirant l’aire de la muntanya més alta o sobrevolant els núvols. El millor és que, meditant, també puc lluitar amb qualsevol enemic.

No rieu, no és pas un disbarat, és el mateix que fa en Luke Skyalker a The last jedi: utilitzar la Força per lluitar amb el mal a través del poder de la ment. És per això que Star Wars em sembla una boníssima idea i m’ha ensenyat a creure encara més en els beneficis de la meditació i la pràctica espiritual.

A la vida real hem de treballar molt per mantenir una bona salut mental. Per mi el dia a dia és ben bé un entrenament per evitar caure en els paranys del mal humor: el més fàcil seria deixar-se dur per la ira i enfadar-nos molt amb el món cada vegada que no ens surtin les coses tal com esperàvem. Però l’esforç en mantenir idees positives, ser optimista i canalitzar les emocions fortes per fer-ne un bon ús no deixa de ser treballar amb la nostra Força per utilitzar tot el que sentim de manera sensata.

Quan l’Anakin Skywalker cedeix al costat fosc, el que està fent en realitat és renunciar a la lluita per la seva salut mental. Es deixa endur per totes les seves pors i mals pensaments, s’oblida de demanar ajuda i cau en el pou fosc de la ràbia i la incomprensió. La línia entre el bé i el mal és fina, i el que en Darth Vader ens ensenya és com és de fàcil que la balança cedeixi si ens enfrontem als nostres temors més foscos sols i amb inconsciència.

Un o una Jedi, com qualsevol persona, ha de treballar en equilibri amb tots els seus malestars i talents, acceptar totes les seves contradiccions i actuar sempre des de l’honradesa i la bona fe. Sempre penso que si la majoria de nosaltres ens moguéssim per la vida seguint aquests valors (però sense treure espases làser, és clar) el món seria un espai més tranquil i alineat, sense persones que causin misèria, ni gent que actuï des de l’egoisme ni la venjança. Seríem tots éssers més considerats i bons, lluitaríem únicament per causes comunes i per injustícies i meditaríem cada dia per treballar i observar tot allò que passa en nosaltres. I la Força sempre ens acompanyaria.

- Publicitat -